IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Roadster не се продава, но е най-популярната суперкола на ток

Забавянето на второто поколение на електромобила явно повишава интереса към него

Суперавтомобилите не са масови, но се радват на голям интерес в интернет. Ново проучване разкрива кои са най-популярните електрически хиперколи във виртуалното пространство. Tesla Roadster е на първото място, въпреки многобройните забавяния на дебюта на окончателната му производствена версия.

 

Most-Popular-EV-Supercars-Online.jpeg

 

Първият Tesla Roadster се произвеждаше между 2008 и 2012 г., но вероятно второто поколение е причината за бума в социалните медии. Концепцията се появи през 2017 г. с обещаващи спецификации, но пет години по-късно все още се чака пускането на пазара, което беше отложено за 2023 г. Въпреки това Tesla Roadster има 8,4 милиона търсения в Google, 288 318 хаштага в Instagram и впечатляващите 242 милиона гледания в TikTok за общ резултат на популярност от 10/10 според скорошно проучване на Confused.

Бързият и мощен (1887 к.с.) Rimac Nevera, който вече се произвежда, е на второ място. Хърватският EV е натрупал 2,3 милиона търсения в Google, 4739 хаштага в Instagram и 125 милиона гледания в TikTok. Трябва да се добави обаче и търсенето на Rimac C Two, каквото беше името на концепцията преди производствената версия да бъде кръстена Nevera.

 

TT.jpg

 

Третото място е заето от друг ограничено сериен и изключително мощен хиперавтомобил - Lotus Evija (1973 к.с.). Популярността на Lotus обаче е значително по-ниска с 829 000 търсения в Google, 11 295 хаштага в Instagram и 18 милиона гледания в TikTok.

Останалите в топ 10 включват Automobili Pininfarina Battista (4-то място), брат на брат на Rimac, Hispano Suiza Carmen Boulogne (5-то място) от Испания, NIO EP9 (6-то място) от Китай, Aspark Owl (7-мо място) от Япония, концепцията MG Cyberster (8-мо място), концепцията Rimac C-Two (9-то място) и Drako GTE (10-то място).


Вижте снимки на суперавтомобилите в галерията

 

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до Т'слата ( преди 1 година )
    "...Нереално ускорение, нереално завиване..." ми тя и колата все още е нереална, значи всичко е точно. На драг може и да я гледат с телескоп някой ден, но има ли завой с телескоп ще я търсят в дерето до пътя.
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 8: Но тая Тесла е само на снимка.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А къде е масквичО ? Таа класация е неква пропаганда ша знаете :)
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Tsla научи малко физика и точни науки и спри да плещиш небивалици
  • #8
    5 rate up comment 8 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Задните врати забавиха Model X. Сега няма аналог. Никъде. Единственият сонар, който "вижда" през метал известен на човека, е в Model X, известен още като "Яйцето на Фаберже в автомобилния свят". SpaceX пакета бави Roadster 2. Единствената студено-реактивна тяга автомобил. Нереално ускорение, нереално завиване. Първата кола, чието поведение НЕ зависи от сцеплението с асфалта. "На вторите ще им трябва телескоп, за да ни видят" - Мъск. Или на български: "Биeм ги с лява ръка".
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    рептили, евреи, другари ужасно сте зле. Я си ги пийте ляковете.
  • #6
    5 rate up comment 7 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Аз не го плюя. Просто споделям вижданията си. Да не мислиш, че фейсбук и другите подобни там компании нямат гръб от американските служби? Трябва да си много наивен, за да твърдиш друго.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Що да е без грам логика хората са прави те бачкат немат пари оня се хили и нищо не прави и парите у него евала на злобарите в такъв случай
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само извънземните го спасяват тоя Мъск с НАТО и евреите зад гърба му и нищо не продава какво е някакво си първо място в областта си за да го признаем ние световно неизвестните злобари трябва да продава поне 2 пъти повече от Тойота но и тогава ще плюем и пишем супер простотии без грам логика нали трябва да покажем колко сме умни и велики ако не по тях ще плюем по други все ще има кой да мразим
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    То ако не бяха военните зад гърба му, досега Мъск нямаше никой да го помни.