IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на Lamborghini Aventador плати 300 000 евро за ремонт и поддръжка

Суперколата претърпя сериозен инцидент, но не е само заради това (ВИДЕО)

Добре известно е, че притежанието на суперкола е скъпо удоволствие и тази история го потвърждава. Собственик на Lamborghini Aventador публикува любопитно видео, в което разкрива подробности за поддръжката и ремонтите на своя автомобил, който е купил като чисто нов.


Lamborghini


Във началото видеото са показаните части, които са били свалени от Aventador-а, след като собственикът му претърпял инцидент на писта във Франция. При скорост с около 250 км/ч шофьорът се опитва да намали, но спирачките не сработват както трябва. Следва излитане от завой с около 200 км/ч и страничен удар в предпазните стени.

Щетите са сериозни и се налага доста части да бъдат заменени, като се започне със седалката на водача, чиято въздушна възглавница се отваря. Подменени са още задната броня, две колела, задно крило с активен авиационен хардуер, задна светлина, панел на задното дясно крило, както и няколко по-дребни елемента.

За щастие, рамата от въглеродни влакна не беше повредена, но собственикът трябва да плати около 5000 евро за експерт от Lamborghini, който пристига от Италия, за да направи експертиза за състоянието на колата. Цялостният ремонт отнема 158 часа работа при 140 евро на час.



Общите разходи, които собственикът трябва да плати, са 119 000 евро, включително всички части и труд. Застрахователната компания отказва да плати тази сума, тъй като договорът на собственика не включва инциденти на писта. На всичко отгоре цялостният ремонт отнема с цели 10 месеца повече от предварително обявеното.

Историята обаче не приключва дотук. Само няколко часа, след като собственикът взима колата си, на таблото се изписва грешка. От дилърството на Lamborghini отговарят, че вината е негова и той е повредил автомобила, след като е напуснал сервиза. Следва нов ремонт, а всички цени са описани във видеото по-горе.

0 от 500