IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралиец смени рядък Nissan Skyline за електрически Leaf

Причината за странната сделка била поскъпването на бензина

Един от представителите на Nissan за Австралия, базиран в Бризбейн, съобщи за странна размяна, на която е бил посредник. От дилърството твърдят, че техен клиент на име Бари е заменил рядък Nissan R34 GT-R V Spec II за много по-евтин и изцяло електрически Nissan Leaf. А посочената от него причина е, че вече не може да си позволи нарастващата цена на бензин.


Nissan замяна


Публикацията на дилъра в социалните мрежи бързо набра популярност, но много потребители не вярват в нея и дори я обявиха за рекламен прик. И, както изглежда, не са напълно прави, тъй като сделката изглежда доста странна. Най-малкото, защото такъм Skyline струва поне 10 пъти повече от Leaf.

„Това е като да размените унция злато за веганска салата, само защото не можете да ядете злато“, написа един от потребителите. Други пък заподозряха автомобилния търговец в измама, чиято цел е да привлече повече клиенти. Неслучайно дилърът публикува на сайта си в интернет снимка с надпис „Ти също можеш да бъдеш като Бари“, а препратката от нея е към Nissan Leaf.

Любопитното е, че в случая става въпрос не само за Nissan R34 GT-R V-Spec II, а за рядката версия на Nür, посветена на легендарната писта „Нюрбургринг“. От нея са произведени едва 1003 бройки, като 718 от тях са V-Spec II. Преди година такъв Skyline GT-R с пробег от 10 км беше продаден на търг за 549 000 долара.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван Димитров ( преди 1 година )
    Има такива - В 1990 г. един- /няма да казвам какъв/ имаше Мерцедес 1955 г. , замина с него за Германия и го замени за една 124 - на! А се правеше на много тарикат.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какъв ***, предполагам са му бутнали доста под масата да направи такава смешна реклама.
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Докторс ( преди 1 година )
    *** пропаганда.
  • #3
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В Австралия цената на бензина в лева е 2.10 летър при в пъти по-високи доходи. Сигурно скоро ще има и контрареклама "немец замени Тайкан Турбо S за хибриден Ярис заради цената на тока" :D
  • #2
    23 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нема начин, да смениш лимитрана серия автомобил, за електрокар и да се оправдаш с цените на горивата. Евтина реклама е това.
  • #1
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Абе я не ни вързвайте с такава евтина и *** реклама. Факта, че журналята разпространяват такива "новини" е буквално обиден за читателите. Много ясно, че историята е скалъпена за да е сензационна и да залее света. Ама това не е новина а измама с цел неоснователно облагодетелстване. И всеки който препубликува тази измама е съучастник в нея.