IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обратно в 90-те: В Русия сменят жилище за кола

Автомобилите поскъпват по-бързо от недвижомото имущество

Недостигът на автомобилния пазар и рязко покачващите се цени на колите върнаха Русия в един забравен за страната период от 90-те години, когато употребяван автомобил се разменяше за жилище, съобщава "Газета.ру".


Русия


В цялата страна започнаха да се появяват обяви за размяна на употребявани автомобили срещу апартаменти, летни вили или парцели в уеб сайтове за обяви. Предлагат се коли от всички класове и възрастни - от масовия Hyndai Solaris до електрически Nissan Leaf или кросоувъра Kia Mohave.

В Махачкала, например, собственик на SUV е готов да замени своята Kia Mohave 2021 с пробег от 10 000 к; за тристаен апартамент в центъра на града. В Уренгой кросоувърът Toyota RAV4 2021 с пробег от 6500 км се предлага срещу гарсониера, а притежател на двегодишна Toyota RAV4 иска да я смени за апартамент или къща в Славянск.


Русия


Според информациите, интерес към подобни сделки не липсва, като вече потенциални купувачи на автомобили са се свързали с търсещите апартаменти. В повечето случаи идеята е жилището да бъде препродадено с цел печалба.

Появата на такива предложения изненадаха брокерите, които обясняват случващото се в неравномерната промяна на цените на пазара. В момента автомобилите поскъпват по-бързо от апартаментите.


0 от 500