IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кон за кокошка – канадец смени Porsche 964 за Subaru WRX

На фона на цените на двете коли подобна сделка изглежда доста странно

Размяната на старата кола за нещо ново би трябвало да е вълнуващ момент в живота на всеки, но тя се оказа нещо съвсем различно за собственик на Porsche 911 от Канада. Според публикация в Instagram, мъжът на име Блейк е заменил своето Porsche 964 Carrera с въздушно охлаждане за чисто ново Subaru WRX Sport-Tech CVT.


Subaru за Porsche


Блейк едва ли е предполагал какво възмущение ще предизвика подобно действие. Критиките в коментарите на публикацията му за необичайната сделка бяха унищожителни, въпреки че някои от участниците се усъмниха в нея. Тяхното мнение беше подкрепено и от публикация на Джейсън Хоанг, служител в Gemini Motors – компанията, която е извършила замяна.

Причината за съмненията е, че Subaru WRX се оценява на много по-ниска цена от повечето модели Porsche 964, въпреки огромната възрастова разлика. Най-скъпата версия на модела на Subaru, според официалния сайт на Gemini Motors е 43 999 канадски долара, което е еквивалент на 34 011 американски долара. Дори с всички екстри японската кола ще струва максимум 55 638 долара.


Subaru за Porsche


Тази цена няма как за достигне стойността на Porsche 964 на пазара на употребявани автомобили, който продължава да расте през последните години. Добре запазените екземпляри от поколение (964) обикновено се продават поне за 75 000 долара, но цената им достига до впечатляващите 440 000 долара в зависимост от състоянието и рядкостта на спецификацията.

Porsche-то на Блейк е обикновена Carrera, но все пак щеше да му донесе доста пари, ако беше продадено на онлайн-търг. Разглеждайки профила на Блейк в Instagram се вижда, че той е придобил германската спортна кола преди малко повече от месец, като я е заменил за Lotus Elise. И това, заедно с посочените по-горе изчисления, кара мнозина да вярват, че сделката със Subaru може да е шега или рекламен трик. Засега обаче от канадеца няма никаква реакция.


0 от 500
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Като гост ( преди 1 година )
    Направил си е сметката добре младежа. Защо не го смени за БМВ или нещо друго, знае какво иска.
  • #11
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Муахахаха ( преди 1 година )
    Да ви светна, ако не знаете, но при така наречения бартер, често има доплащане от едната или другата страна! Изненада, а?!? А карерата сте сигурни, че била в перфектно състояние? То тоя е толкова *** ще е имал и Лотус преди това, че да не знае кое колко струва? А баш пък новия модел WRX да го наречете кокошка .... айде по-полека!
  • #10
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хубаво е направил. Взел е нещо много по-бързо и готино. Единственият проблем е cvt???? Кой ще си вземе суби с такава кутия вместо шест степенна механична скоростна кутия? Трябва да си *** да го направиш... Но пък поне е с водно охлаждане хахахахахахх. Това Порше освен че е с боксер е като скутерче, че даже и някои прахосмукачки са вече с водно... Съжалявам но субаруто е колата от тези двете.
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    ники ( преди 1 година )
    Явно се е отървал от *** си бил той и Порше
  • #8
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Ха ха ( преди 1 година )
    Умен човек! Отървал се е от тоя германски кошер!
  • #7
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Не може да имаш такова Порше и да не знаеш колко струва. Дори и да му е подарено или като наследство да е дошло, пак някой около теб веднага ще те светне. Ама като прочетох БЛОГЪР и приключих. Търсене на сензация противно на разум и логика. Факта че чак в БГ се пише за такава глупост показва, че...*** с лопата да ги ринеш по целия свят.
  • #6
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Endless money pit! ( преди 1 година )
    Добре е направил. Да се отърве и да си кара ново Субару без грижи. Тия старите Поршета са готини за каране, но да не е твое и да не го поддържаш. Частите им трудно се намират и са много скъпи. И не всеки майстор може да ги прави. Има много тънкости и нестандартни неща по тях. Атмосферен боксер..... Двигателя и скоростната кутия са трудно достъпни. Ако трябва да се прави някакъв ремонт. Всичко се сваля отдолу...... Много сложна и скъпа работа.
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Вие карахте ли Поршето, та да знаете в какво състояние е!? Ами, ако е с проблеми в двигател, кутия.....???
  • #4
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Атанас ( преди 1 година )
    ..неуспешна реклама на новата придобивка на Toyota - Subaru..!
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    gtr ( преди 1 година )
    а откъде знаете ,че не са му доплатили ,за разликата в стойността?