IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi призова за отказ от нефта и посочи конкретен срок

Европейските производители трябва да го направят до 18 години

Главният изпълнителен директор на Audi - Маркус Дюйсман, заяви, че европейските производители на автомобили са длъжни да се обединят и да прекратят предлагането на превозни средства с двигатели с вътрешно горене от 2040 г.


Маркус Дюйсман


"Нека да проявим мъжество и да поемем отговорност, като се задължим да се откажем напълно от изкопаемите горива от 2040 г. Длъжни сме да насочим цялата си енергия към електрически автомобили за индивидуална мобилност", категоричен е Дюйсман, цитиран от агенция Reuters.

Самата компания Audi, както е известно, планира да прекрати производството на автомобили с ДВГ от 2033 г. (тоест след 11 години). Аналогични планове има и Volkswagen, който се готви да стори същото през 2035 г., но само в Европа. В САЩ и Китай пълната електрификация ще бъде извършена по-късно.

Не всички производители обаче са убедени, че ДВГ трябва да бъдат погребани. В интервю за Auto Motor und Sport директорът по развитието на BMW - Франк Вебер, заяви, че компанията му засега не иска да се отказва от превозните средства с конвенционално задвижване.

"Съвременният ДВГ все още ни е нужен и затова ние в BMW работим над агрегати от ново поколение - бензинови, дизелови, 6-цилиндрови, 8-цилиндрови. Те напълно ще отговарят на бъдещите екологични стандарти", обясни Вебер.

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като искат да се отказват, кой ги спира. Какво само седнали и "реват". Кой крив кой прав, след години ще се разбере.
  • #3
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Няма нужда ( преди 2 години )
    На всеки му се кара по-бърз автомобил за същите пари, а електромобилите предлагат точно това, като на всичко отгоре са и по-икономични и имат по-евтина поддръжка. ДВГ поскъпва с повишаване на екологичните изисквания и става по-чуплив, капризен и с по-скъпа поддръжка. Няма нужда да спират каквото и да било. Клиентите сами ще се откажат от ДВГ. Ще ги карат само богаташите.
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От ФВ-груп помните ли как призоваваха да се карат дизели и ни облъчваха с какви ли не реклами, че това са най-чистите и екологични двигатели? Така, че тези мошеници каквото призовават правете точно обратното и няма да сгрешите! Те нещата ги правят само и единствено в техен интерес. Клиентите си ги смятат за ходещи торби с пари, които трябва да им се вземат по всякакъв начин. Доказали са го многократно през годините.
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Една фалирала многократно марка под шапката на най-големите измамници да призовава за нещо е доста нагло! Но те от ВАГ са си наглеци, така че е нормално да наглеят.