IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi спира да приема поръчки за хибриди

Компанията прекратява производството на моделите A4, A5, A6 и A7

На 10 март германската компания Audi ще спре да приема поръчки за хибридните версии на своите модели в Европа. Причината е конфликтът в Украйна, който водене до прекъсване на доставките на електрическо оборудване, съобщава Automobilewoche.


Audi


Според информацията, към момента търсенето на хибридни модели е много високо и заради проблемите с логистиката в Audi няма как да се справят. Около 7% от електронните компоненти за европейския пазара се произвеждат именно в Украйна, като германските производители BMW и VW Group са най-силно засегнати от спирането на доставките.

Проблемът ще засегне не само хибридните модели на марката. От Audi обявиха, че временно спират производството на всички версии на A4 и A5 през периода 7-11 март и на A6 и A7 (7-18 март). Подобни действия предприемат и други компании от VW Group, сред които са Volkswagen, Porsche и Skoda.

Случващото се в Украйна доведе до затварянето на две фабрики за електроокабеляване в западната част на страната. Те са собственост на германската компания Leoni. Проблеми имат и предприятията на Fujijura и Nexans, които също не работят заради войната и съответно не могат да изпълняват доставки.

0 от 500