IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обяви сервизна акция на вече ремонтирани коли

Мярката ще засегне повече от 100 000 автомобила от цял свят

Германският производител Audi обяви нова сервизна кампания, която „трябва да отстрани проблеми, причинени от предишно изтегляне на автомобили за ремонт$. Тя ще засегне 100 000 превозни средства от цял свят, при които е открит дефект в задното окачване.


Audi Q8


Подобна сервизна акция би трябвало да изглежда като нещо нормално, но проблемът е, че тя е причинена от предишна посещение на автомобилите в сервиза. Още през юни миналата година Audi изтегли моделите A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, E-Tron, произведени между 2019 и 2021 г., за да замени несъответстващи гайки на раменете на окачването на задния мост. Заради тези гайки е възможно увеличение на хлабината между връзката на окачването и главината. Това води до разминаване между колелата и повишено износване.

Тогава сервизната кампания обхвана над 150 000 автомобила, но тя не реши проблема. В Audi започнаха да получават оплаквания от клиенти за повишено износване на гумите и влошаване на управлението на превозното средство. След собствено вътрешно разследване, германският производител установи, че „част от задната ос може да е би неволно е настроена да работи неправилно в някои случаи“. И това е станало именно при ремонта на колите преди година.


Audi Q8


Сега в Audi подготвят ново изтегляне на автомобили в сервизите си, с което да коригира вредите, нанесени при предишната акция. Според бюлетин, издаден от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) в САЩ, дилърите на марката ще инспектират задната ос на засегнатите превозни средства и ще коригират центровката на колелата, ако тома е необходимо.

Освен това, в зависимост от състоянието на всяко превозно средство, изтеглянето може да включва безплатна смяна на „всички гуми, които са преждевременно или неравномерно износени“. Известно е, че акцията ще засегне автомобили от моделите RS5, Q5, S8, S7, S6, S5 Sportback, S4 и други.

Снимки: Audi

0 от 500