IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще бъде сред първите марки с 5G в колите си

Компанията започва да внедрява технологията през 2024 година

Audi ще бъде един от първите автомобилни производители, които въвеждат 5G технологията в своите модели. Компанията от Инголщад обяви, че е подписала споразумение с фирмата Verizon за свързване на 5G към колите си, като това ще започне с моделната гама за 2024 г.


Audi


„Шофьорите на Audi ще бъдат сред първите в света, които ще изпитат ново поколение автомобили, при които тяхната кола ще представлява едновременно 5G мобилно устройство и превозно средство“, каза Тами Ервин, главен изпълнителен директор на Verizon Business.

Новата технология предлага редица различни опции в автомобила и позволява на пътниците да изтеглят или предават данни при по-високи скорости, да получават актуализации на софтуера по въздуха и да подобряват навигационната система с HD/3D карти и видео услуги.

Това също така ще позволи на информационно-развлекателната система да се справя по-добре с по-малко познати услуги в превозното средство като потребителски профили, базирани в облак, възможности за мобилна търговия на дребно и клетъчна технология от превозно средство до превозно средство (C-V2X).


Audi


Audi вече започна да предлага няколко технологии C-V2X за своята гама в някои държави. С помощта на 5G обаче германският производител ще продължи да разработва технология, която позволява на превозните средства да реагират на други превозни средства и инфраструктура, за да предоставят информация за пътя.

Това не само може да предостави на водачите полезна информация за пътнотранспортните произшествия, но също така ще бъде от решаващо значение за развитието на автоматизирани превозни средства.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    М да а ( преди 2 години )
    На предните модели знам че трябва да имаш сим карта, за да ползваш 4G. Никой не ти подарява услугата
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    #2, отдавна в колите не се монтират желаните от клиента техники и технологии, а каквото кажат ЕС, регулаторите, политиците и едрите фабриканти, купили си коготои където трябва по етажите на властта. Знаеш, че и смартфонът ти на практика не е твой - променят ти го от разстояние, когато искат, уж за твое добро. Така 5G-то е от полза за биг брадър, не за теб и за мен. Уж "добрата" идея беше МПС-тата да си говорят бързо помежду си и да не стават ПТП-та, но това е друга тема...
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    5G технологията е доста спорна и в много държави е дори забранена. Така, че това нещо според мен не е съвсем ок. А и от какъв зор ви е 5G в колата се питам. Има ли смисъл за някой, освен за тези, които ви го слагат...
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А само преди няколко днеа, имаше статия, че хората не искат да плащат за ненужни "екстри". Да не говорим, че 5Г все оше не е толкова масово, а това че на места дори изобщо няма нет.. няма какво да се коментира.