IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Странен дефект вкарва 300 000 Audi Q5 в сервизите

Акцията е за американския пазар, като засяга и версията SQ5

Около 300 000 бройки от модела Audi Q5, SQ5 и Q5 Sportback бяха изтеглени в сервизите на марката в САЩ заради проблем с проникване на вода, който потенциално може да причини късо съединение. А то може да доведе до внезапна загуба на мощност на двигателя и да увеличи вероятността от инцидент.


Audi Q5


От Audi съобщават, че ако течността се разлее върху задните седалки на засегнатите модели, е напълно възможно течността да влезе в модула за управление на системата за пръскане на вода на задното стъкло. Заради недостатъчен шев на каросерията в модула може да попадне вода и при преминаване през дълбоки локви или по време на силен дъжд.

Ако водата влезе в системата за управление, това може да доведе до късо съединение и различни грешки. От Audi са проектирали модела за управление да се изключва, ако идентифицира влага. В случая кормилната и спирачната системи остават напълно работещи, но двигателят преминава в авариен режим и започва работа с намалена мощност.

В съобщението си за сервизна акция германският производител посочва, че „неочаквано намаляване на мощност на двигателя може да създаде повишен риск от злополука при определени ситуации на шофиране“. Собствениците на засегнати превозни средства ще видят няколко предупредителни съобщения, ако контролният модул се изключи.


Audi Q5


Сервизната акция засяга моделите Audi Q5 (моделна година 2018-2022 г.), произведени между 9 ноември 2016 г. и 3 декември 2021 г. (248 261 бройки), Audi SQ5 (моделна година 2018-2022), произведени между 12 януари 2017 г. и 2 декември 2021 г. (36 190 бройки), SQ5 Sportback, произведени между 20 февруари 2021 г. и 2 декември 2021 г (824 бройки) и Q5 Sportback, произведени от 20 февруари 2021 г. до 1 декември 2021 г. (3710 бройки).

От компанията допълват, че нямат информация за катастрофи или ранени хора заради този проблем. Той ще бъде разрешен с поставяне на защитен капак на контролния модул, за да го предпази от проникване на течност. Освен това ще бъде запечатано долната част на недостатъчни шев на превозните средства, произведени до края на август 2021 г.

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    PeterTig ( преди 1 година )
    I Put Everything From 2022 into a Hunger Games Simulator
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Nightrunner ( преди 2 години )
    Незнам, кой за какво събира пари и да ли си плаща тока :) . Имам два японеца купени чисто нови 2015 и 2017г. Карал съм и съм и съм имал още доста коли от различни марки включително имам и един Докер 2019г. Отказах се от немските марки точно заради такива недомаслени проблеми които по мое мнение са съвсем съзнателно вградени с идеата рано или късно да те вкарат в сервиза за скъп ремонт. В тоя случай от ВАГ...та са се прекарали и купона е за тяхна сметка.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Всички сте и.... ( преди 2 години )
    Няма значение кое ще намокриш , като шашнеш can мрежа та остават само тези които имат и lin . А последното има компа на двигателя глокмилото ,спирачките и въздушните възглавниците .Ама *** кара японски коли 2000. И там още не са ги открили хаха.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Класическо Адуи ;)
  • #3
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Nightrunner ( преди 2 години )
    По интересния въпрос е, кой гений от Ауди реши ЕКУ-то да разпознава грешка от незначителен модул, като тоя за задната чистачка, като фатална и да ограничава работата на двг-то все едно си останал без спирачки?
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Nightrunner ( преди 2 години )
    Абе пич, ти май четеш както дявола чете евангиелето. Дефекта е *** защото, ако някакси разлееш нещо на задната седалка намокряш модул който управлява задната чистачка, евентуално гори предпазител и понеже си останал бзе задна чистачка колата почти спира. Гениално!
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    колко умен трябва да си за да сложиш блока за управление и предпазителите в двигателния отсек толкова ли е трудно да се сложи на мястото за отделение за ръкавици