IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада - Rolls-Royce обяви сервизна акция

За ремонт влизат 442 бройки от новия Phantom

Rolls-Royce Phantom олицетворява британския лукс, като това е и един от най-скъпите серийни автомобили на света. Оказва се обаче, че и той може да получи техническа повреда още при производството, заради която да се наложи сервизна акции.


Rolls-Royce Phantom


Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) в САЩ обяви, че британският седан има проблеми с камерата за задно виждане. По-специално, когато вратата от страната на водача е отворена, централната система за показване на информация не показва данните от тази камера.

Причината е, че в случая мултимедийната система получава огромен брой ненужни заявки, включително и за отваряне на вратите. Тя не може да се справи с всички сигнали и екранът се рестартира, което води до загуба на съответните данни. Този проблем е открит при 442 Rolls-Royce Phantom, произведени между 2019 и 2022 г.


Rolls-Royce Phantom


Собствениците не трябва да пътуват сами до представителството на марката. Те ще бъдат поканени на принципа „първи дошъл, първи обслужен“. Неизправността ще бъде отстранена за сметка на производителя чрез актуализация на софтуера, която ще премахне прекомерното напрежение върху дисплея на мултимедията.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500