IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този аксесоар на Roll-Royce струва колкото нова кола

Цената на кутията за уиски и пури Cellarette започва от близо 48 000 евро

Rolls-Royce винаги е бил марка, която предлага изключителен лукс и разкош на своите клиенти. Не за първи път британската компания прави изключителни аксесоари за богатите собственици на своите модели, като със сигурност мнозина от тях биха поставили този на бюрото в дома си.


Rolls-Royce Cellarette


Той се нарича Cellarette, като представлява калъф, изработен по поръчка, който може да побере пури и уиски. Направен е от фини материали като кожа, дърво и алуминий, а цената му е на компактен премиум-автомобил - поне 47 900 евро. Това изглежда доста скъпо, но кутията наистина е уникална.

Тя е изработено от полиран алуминий, който е обвит в фината кожа Rolls-Royce Havana и дори разполага с фурнир с отворени пори Obsidian Ayous. При отварянето си Cellarette излъчва мека светлина, която идва от поставката за бутилка за уиски. Тя е украсена с инициалите „RR“, покрита е с кожа от арманяк и върви в комплект с изработени на ръка чаши.

Още снимки на луксозния аксесоар - вижте в галерията:

Компактният и цилиндричен контейнер за пури също впечатлява със своите размери и с вътрешната облицовка от испанско кедрово дърво. В допълнение, в краищата има запалка и резачка за пури с магнитно закрепване, които са произведени от френската компания за луксозни артикули S.T. Dupont.

Любопитното е, че посочената от Rolls-Royce цена е началната за комплекта, като клиентът може да персонализира кутията според своите желания. Това едва ли ще бъде проблем за купувачите на автомобили като Phantom или Dawn, които ще прибавят още една нула към окончателната сметка.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Мдаммм ( преди 2 години )
    ...кожа от арманяк...ръйш ли
  • #11
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Карам е90 ( преди 2 години )
    По цял свят се говори за това как ресурсите на планетата ни си отиват, как обстановката е все по-токсична. Как всяка изминала година все по-малко хора имат достъп до питейна вода. И ролс ройс вадят този ***. Евала. Големи са.
  • #10
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Защо политизирате така нещата. Това е вещ , която се предлага на пазара. Някои ще я оценят и ще иска да я имат. Малка част от тях ще извадят и ще платят, защото искат и могат. Не мислете че богатите си дават парите лесно и за глупости. Точно тази вещ е изящно изработена и от изключителни материали. Може да се приеме за изкуство.Освен това и заради това, след време може да струва още повече. Пък и пушенето със стил си е кеф и може да си поканиш богатите приятели да ги подразниш. И това е кеф.
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Както ясно написах, говоря за цивилизовани държави, не за авторитарни. Дори в България да вземемнай-богатия Божков, той със сигурност не е направил първия милиард с честен труд, един е подкупил, друг е натиснал насилствено, но следващите милиарди ги направи с лотарията си, кой ги кара хората да си дават последните пари за да търкат билетчета и да правят Божков супер богат? Никой не им е опрял пищов в главата. Ири Евро футбтбол, или игралните зали, където комарджии проиграват апартаментите си.
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Повечето мулти компании използват евтина работна рака и природните ресурси без особено да се съобразяват с работните условия и екологията. За данъците да не говорим. Ресурсите од бедните държави отиват в джобовете на западни магнати. Подържат се воени конфликти за да може да смукат благата и същевремено да не остане никаква полза за местните. Златото в България, нефта на Ирак, гората в Амазонка, водата която Нестле изцежда от сухи региони за да им продава после, палмовите плантации.....много са
  • #7
    7 rate up comment 7 rate down comment
    От 7 ( преди 2 години )
    Продължавам с Епъл. Всички знаят, че продукта им е доста по-евтин, че си слагат 500% надценка, но хората се избиват по магазините да си купуват Айфони. После как да кажеш че печелят пари на гърба на хората. Това не са крепостни селяни. Това са разумни същества, които не ги интересува колко ще платят, те просто искат да имат това устройство. Това с печеленето на гърба на бедните и изтъркано и не вярно поне в цивилизования свят.
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Има една такава висъл, че богатите богатеят на гърба на бедните. Може би е било така в средните векове. Примерно Мъск, трябва му такиви а и такива хора, заплащането е еди си какво, трябва да изработят такъв продукт. Той е платил за да му го произведът, не ги е измъчвал. Същото е с Бил Гейтс, изработват софтуер, който хората не спират да купуват. Безос и Амазон, Хорта се убиват да си купуват неща от Амазон, никой не ги кара на сила, от това печели Безос. А това са тримата най-богати в света.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "цената му е на компактен премиум-автомобил - поне 47 900 евро", ако говорим за нов автомобил, а ако говорим за "запазен милионник" от Горубляне/Дупница, колко хора биха зарадвали тези 94 000 лева? - поне десетима...
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Даряват даряват, Бил Гейтс "дари" половината си пари по здравни организации за да се меси по всички здравни въпроси по света (както добре знаем), Зъкърбърг си "дари" 99% от неговите на неговия син за да не подлежът на данъци и т.н.Даренията не подлежът на данъци и се даряват голями суми където им е угодно за бизнесите им
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нека си купуват скъпи луксозни стоки, но нека дадат същата сума за дарения. Или да си плащат данък лукс 25/50/100% в зависимост от нивото на лукса. Като имат толкова пари нека ги споделят с другите, така или иначе печалбата им е от гърба на другите, дали през данъчни укривания, облекчения, държавни поръчки, черен пазар, и т.н. или от превишена стойност на продуктите и услугите от които са забогатели