IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce представи най-спортната кола в историята си

Новият Ghost Black Badge идва с 600 конски сили мощност и с най-сложната система за боядисване

Британската марка Rolls-Royce представи днес най-динамичния модел в цялата си 117-година история. Ghost Black Badge е последният продукт на новата линия на компанията, насочена към по-млади и експресивни клиенти. В сравнение с обикновения Ghost, Black Badge вариантът има не само по-дързък дизайн, но и осезаемо повече мощност - 600 конски сили вместо 571, и цели 900 нютонметра максимален въртящ момент. Екип на Automedia и "КОЛЕЛА" успя да се запознае с автомобила на секретно предпремиерно представяне и ще ви покажем тест драйв идната седмица.
 
  
Rolls Royce Ghost Black Badge
  
   
Линията Black Badge - по липса на по-точна аналогия можем да я наречем "тунинг ателието" на Rolls-Royce - се появи за пръв път през 2016 година с амбицията да направи марката привлекателна за по-млада клиентела. Пет години по-късно успехът е извън съмнение: 27% от всички поръчки на Rolls-Royce през миналата година са за Black Badge автомобили.
 
 
Rolls Royce Ghost Black Badge
   
    
Естествено, тук целта не е да се създаде спортен автомобил, както е при Mercedes AMG или BMW M. Спортното поведение никога не е било сред основните качества, търсени от клиентите на марката. Независимо от това обаче новият Ghost BB е претърпял доста промени в сравнение с обикновения модел, които да го направят динамичен и забавен за каране при нужда. Заслугата е на новата изцяло алуминиева архитектура. Докато предишното поколение на Ghost споделяше компоненти с BMW Серия 7, новото използва платформа, която е собствена разработка на марката и не се използва никъде другаде. Под капака е познатият 6.75-литров V12 двигател, но с увеличена с 29 коня максимална мощност, и с 50 Нм допълнителен въртящ момент.
 
 
Rolls Royce Ghost Black Badge
   
    
Противно на името си, Black Badge не е непременно черен - клиентите могат да си го поръчат във всеки от 44-те хиляди цвята в каталога на Rolls-Royce, или да създадат свой собствен оттенък. Но автомобилът се предлага и в специално създаден черен оттенък, който според компанията е най-наситено черният цвят, използван някога в индустрията. За да се постигне този ефект, 44 килограма боя се пулверизира на възможно най-малките капчици и се прилага върху електростатично заредената каросерия. После тя се изсушава в специална фурна, и едва след това получава двата обичайни слоя боя и задължителното ръчно полиране.

Както обикновено при Black Badge моделите, емблемата на марката е негативна и почернена, както и емблематичната предна решетка. Този Ghost върви в комплект и със специално разработени джанти от 44 слоя въглероден композит.


Още снимки на новия Rolls-Royce Black Badge вижте в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    До #7: КЛАССата си е КЛАССА, а тя е просто ВЕЧНА - ЕДИНСТВЕНА и НЕПОВТОРИМА. Останалото са - еднодневки и массовки създавани от неудачни, неуспели и недоказали се дизайнери за миманса в Театъра на мечтите - виж внимателно снимките по-горе.ФАКт
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    на 3 тона кола и вдигнали мощноста с 30кс и я нарекли спортна. ей тва богаташ с малка *** на кво ли не се връзва за да му вържат.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нормално е за фирма като Ролс Ройс да има строго консервативен дизайн ,също така и моделните им линии да са с големи прилики, няма как да си позволят експериментиране с нови дизайнерски елементи такава им е позицията в сегмента.
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да , Ролс Ройс е , Да , собственост на БМВ е , Да , луксозна кола е , Но всичките им модели са еднакви на външен вид без почти никакви разлики. Една и съща муцуна ,една и съща решетка , едни и същи фарове и т.н. От много години няма нещо различно, което да се открои от другите модели.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е, Бентлито е надценен пасат - какво искаш. Ти виждал ли си бентли на 7-8 години. Търкалят ги по улиците на София. Не оставаш с усещането за супер премиум - все едно гледаш Фаетон на 7-8 години
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е истинска кола и се вижда разликата с Бентли, което е класи надолу. Ройс си е Ройс дори и в съвремието. Браво на БМВ, че запазват качеството на марката!
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    JDM fan ( преди 2 години )
    На голфа кюнецът ми е black badge и е по-черен от това спортно извращение при което целта не е да се създаде спортен автомобил... WTF карайте или японски или германски автомобили, че всичко друго е пълна тъпотия. Сигурен съм че искат да имитират black series на Мерцедес... Но там мощността е с 200кс+ по-висока от "базовото" АМГ. Не съм фен на нищо освен японските ама тука май вече и БМВ не им помагат с платформата на тези ролсчета
  • #1
    16 rate up comment 4 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    САМО 1 'WOW!' и ... нищо друго - ФАКТ! Останалото е... ТИШИНА и също нища више.