IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем с мотора вкарва 127 000 коли на Tesla в сервизите

Дефектът е открит при Model 3, като води до загуба на тяга по време на движение

Компанията Tesla ще организира сервизна акция, която ще засегне 127 785 автомобила Model 3, продадени в Китай. Това съобщава Държавното управление за контрол на пазарите (SAMR).


Tesla Model 3


Акцията се отнася за 34 207 електромобила, произведени в САЩ и внесени в Китай, а също така и 93 578 превозни средства, които са местно производство. Те са слезли от конвейера в завода в Шанхай през периода януари 2019 – януари 2022 г. Причината за отзивната кампания е преобразовател на тока на задния електромотор, който е дефектен.

Проблемът може да доведе до неправилен контрол на потока на електрическа енергия, а това предизвиква загуба на тяга по време на движение, както и проблеми със следващото стартиране на силовия агрегат.

Това не е първата подобна акция за Tesla през тази година. През февруари американският производител привика в сервизите си 580 000 автомобила, произведени от 2017 до 2022 г. При тях беше открит проблем с функцията „Boombox”, която позволява възпроизвеждането на различни мелодии и на записани по-рано звуци. Според властите, тези сигнали объркват пешеходците и ги поставят в опасна ситуация.

През тази година Tesla беше принудена да изтегли автомобили и заради неработещ звуков сигнал, който уведомява за непоставен предпазен колан, а също така и за грешка в системата за автономно управление „Full Self-Driving” (FSD).

0 от 500
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Къде е Дани с неговата Тесла да каже в кой сервиз в Европа ще кара неговата и кой ще му плати разходите за пътуването и престоя? Това да си вземеш кола и да няма сервиз наблизо си е голяма мъка предполагам, но нека собственика се включи и да каже как е, а не само да хвали, защото не всичко е цветя и рози...
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    в ( преди 2 години )
    преобразУвател ??
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пък сте преписвали без да мислите. За разлика от предишните акции, които бяха оправени по интернет, този път автомобилите наистина ще трябва да отидат в сервиза, защото става въпрос за хардуер и физическа поправка, а не такава на софтуера, която може да се изпрати по въздуха, докато автомобилът е паркиран някъде.