IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla откри проблем при 800 000 автомобила

Това е втората сервизна акция на производителя само за седмица

Американския производител Tesla ще трябва да организира сервизна акция, която ще засегне 817 000 автомобила. Според Националната администрация за безопасност на движението на САЩ (NHTSA), всички засегнати коли са за вътрешния пазар, като при тях е открит проблем с предпазните колани.


Tesla


Дефектът засяга цялата гама на марката - Model S и Model X (2021-2022 г.), Model 3 (2017-2022 г.) и Model Y (2020-2022 г.), като е установено, че при тях звуковото предупреждение за непоставен предпазен колан не работи, когато двигателят бъде стартират. Визуалният сигнал на таблото пред водача обаче е наред.

От Tesla обясниха, че звуковото предупреждение не се възпроизвежда заради софтуерна грешка само „в някои случаи“. До момента в компанията не са получили сведения за пострадалите заради дефекта. Освен това, при достигане на скорост от 22 километра в час се активира допълнително звуково напомняне за незакопчан предпазен колан, така че грешката не се отразява на безопасността.


Tesla


Собствениците на засегнатите електрически автомобили няма да трябва да посещават сервизите, като проблемът ще бъде отстранен от разстояние. За целта Tesla ще актуализира софтуера си през безжичната връзка Over The Air (OTA).

През последните Tesla е под наблюдение на регулаторните органи, а това е втората сервизна акция за последните няколко дни. Във вторник компанията обяви, че ще се наложи изтегляне на 53 822 електрически автомобила, оборудвани с бета-версия на системата за автопилот Full Self-Driving (FSD). NHTSA установи, че автомобилите не спират напълно при знак Stop и обвини компанията, че това е направено умишлено и е част „агресивния“ режим, който потребителите могат да избират при активиране на FSD.

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не знам дали ви прави впечатление, но в последно време забелязвам, че Киа, Хюндай, Тесла-месла и други компании, обявяват сервизни акзции но все за пазара в САЩ, незнам дали ги принуждават американските служби и оправят само автомобилите в САЩ и се правят на луди и не отремонтират останалите си коли по света, но все сервизните акции са за САЩ. Сега пак чета близо милион коли ама само за вътрешния пазар. Хайде бе.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Тези 53 хиляди, няма да бъдат изтеглени, а ще бъде изтеглена програмата от тях! Не превеждате вярно.
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    направо пускайте ток като част от дуракоустойчивостта, все пак американците са пословични интелигенти; американската администрация яко подпира тесла, нали разбичите?
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    "Звуковото предупреждение за непоставен предпазен колан не работи, когато ДВИГАТЕЛЯТ бъде стартиран" Обичам го този сайт.
  • #1
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Свети Илон from BG ( преди 2 години )
    На тия котурници какво ли не им се разпада в движение като си ги вземат нови, те за едно пиукане ще се притесняват. Свети Илон иска да печели, не да прави качествени МПС-та