IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla блокира достъпа до видеоигри по време на шофиране

Компанията прибави друга уникална функция в новите си модели

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) обяви, че Tesla се е съгласила напълно да блокира достъпа до видеоигри, докато електрическото превозно средство е в движение. До това се стигна, след като агенцията започна разследване на функцията Passenger Play.


Tesla


Говорителят на регулатора Лусия Санчес посочи, че законът забранява на производителите да продават превозни средства с дефекти, които представляват неоправдан риск за безопасността, включително отвличане на вниманието на шофьорите. Повече от 580 000 коли на Tesla, произведени след 2017 г., се считат за потенциално опасни, тъй като разполагат с Passenger Play. Тя разсейва водачите и увеличава рисковете от инцидент на пътя.

Самата мултимедийната система не пречи на играта на шофьора - преди да започне играта, на екрана се появява само заявка за потвърждение, че пътникът започва да играе, но нищо не пречи на човека зад волана да активира виртуалния бутон. В крайна сметка от Tesla решиха да използват актуализация на софтуера, която ще блокира достъпа до видеоигри, докато електрическата кола е в движение.


Tesla


В същото време компанията въведе нова функция в своите автомобили, които вече ще могат да се използват като мегафони. Това означава, че всичко казано в салона на превозното средство, ще може да се излъчва извън него. Функцията Megaphone ще бъде достъпна само за нови модели на Tesla, пуснати през 2019 г. или по-късно. Това е така, защото компанията започна да оборудва електрическите превозни средства с външен високоговорител преди две години, за да осигури звуково предупреждение на пешеходците при движение ниска скорост.

Още през 2020 г. шефът на Tesla Илон Мъск обеща, че електромобилите на компанията му ще могат да общуват помежду си. Засега те все още няма да го правят самостоятелно, а ще се нуждаят от помощта на хората. Новият „мегафон“ ще променя гласа на човека в колата, като използва съответните ефекти.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Теорията на конспирацията ви се струва майтап, но какъв е извода от тази статия?! КОНТРОЛ!!! Когато решат ще ви спрат "тока"! Карайте на горива докато можете, че след това няма да знаете, дали ще стигнете до морето навреме, защото Ким Чен Ун ще пътува по същата магистрала и т.н. Много не вдяват, какво ни готвят! Дано сме живи и здрави, че да си побъбрим и след 10 години с несъгласните!
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    IM-A-дртиВайтBoY! ( преди 2 години )
    УМно, навременно и много предвидливо решение на водещия ЩАТен лидер на ЩАТския пазар, т.к. много е важно по никакъв неуместен излишен начин да се нарушава и отклонява вниманието, фокуса на каращия кара водач от ставащото пред него ПО ПЪТЯ
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    Автоматично дрогиране няма ли в тази колица?
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тоест е трябвало да кажат на "гениите" в Тесла, че не трябва да предоставят видеоигри на шофьорите по време на движение...