IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем с мотора вкарва 127 000 коли на Tesla в сервизите

Дефектът е открит при Model 3, като води до загуба на тяга по време на движение

Компанията Tesla ще организира сервизна акция, която ще засегне 127 785 автомобила Model 3, продадени в Китай. Това съобщава Държавното управление за контрол на пазарите (SAMR).


Tesla Model 3


Акцията се отнася за 34 207 електромобила, произведени в САЩ и внесени в Китай, а също така и 93 578 превозни средства, които са местно производство. Те са слезли от конвейера в завода в Шанхай през периода януари 2019 – януари 2022 г. Причината за отзивната кампания е преобразовател на тока на задния електромотор, който е дефектен.

Проблемът може да доведе до неправилен контрол на потока на електрическа енергия, а това предизвиква загуба на тяга по време на движение, както и проблеми със следващото стартиране на силовия агрегат.

Това не е първата подобна акция за Tesla през тази година. През февруари американският производител привика в сервизите си 580 000 автомобила, произведени от 2017 до 2022 г. При тях беше открит проблем с функцията „Boombox”, която позволява възпроизвеждането на различни мелодии и на записани по-рано звуци. Според властите, тези сигнали объркват пешеходците и ги поставят в опасна ситуация.

През тази година Tesla беше принудена да изтегли автомобили и заради неработещ звуков сигнал, който уведомява за непоставен предпазен колан, а също така и за грешка в системата за автономно управление „Full Self-Driving” (FSD).

0 от 500
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия продадоха 200 автомобила и почнаха здраво с акциите. Както вече писах и механични проблеми Оправят по нета. Оправят е различно от Управят
  • #12
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Цитата в предишните две мнения звучи ли ти познато? Ама и тук направиха сензацията нали? Предния път Тесла изтегли в сервизите 800 хиляди автомобила заради предпазния колан, а сега ги изтегля за да "оправят преобразователя на ток на задния мотор."Уау това звучи още по-сензационно от поправяне на дефектен предпазен колан, нали? И ако Тесла може да поправи спирачките на Тесла модел 3 по интернет, защо мислиш, че не може да поправи и този проблем?
  • #11
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Продължение ( преди 2 години )
    закопчаване на предпазен колан, който понякога не се появява при много специфични условия.Това създава ситуация, в която медиите правят сензации за големи изтегляния, когато всъщност е необходима проста актуализация на софтуера по въздуха и никой собственик всъщност не трябва да връща колата в представителство или сервизен център, както е в случая с традиционните изтегляния.Той всъщност подчертава едно от най-големите предимства на Tesla пред останалата част от индустрията.
  • #10
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Напоследък Tesla трябваше да издаде много изтегляния, но повечето от тях бяха незначителни проблеми, които бяха отстранени чрез прости актуализации на софтуера по въздуха.Например, автомобилният производител издаде изтегляне, което беше отчетено като масово изтегляне на над 800 000 превозни средства поради проблем с предпазния колан, което звучи доста лошо, но всъщност беше свързано с предупреждение за напомняне за закопчаване на предпазен колан, който понякога не се появява при
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До 5 ( преди 2 години )
    Хайде покажи ми как оправят преобразователя на ток на задния мотор "по интернет" Плащат ли ви да ги ръсития тия тъпизми или стеси прости по дефолт?!? Да хвалиш кола която никога не си карал, е като русофилите дето хвалят Русия без да са стъпвали там - промити мозъци от всякъде!!!
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не е в София, а в Перник.
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Прав е колегата, Тесла има 3 модела на ток , в който сравнено с ДВГ има стотици части по-малко и не може да им оправи дефектите, .... и това било бъдещето
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Май си забравил, че Дани вече ходи в оторизирания сервиз на Тесла в ... София.
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Бензинчо, дядовото ( преди 2 години )
    За разлика от всички останали, Тесла оправя повечето си проблеми по интернет. Хайде сега пусни една търсачка в сайта и ми кажи коя компания не е имала поне десетина сервизни акции и то за доста по-сериозни проблеми за които задължително се ходи в сервиз?Да ти припомня ли последната сервизна акция на Mercedes, за която казаха че нямат идея как ще оправят, но засега молят клиентите на определени модели да не ги карат поради риск от самозапалване?
  • #4
    12 rate up comment 5 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Те, ако решат да оправят всички проблеми, трябва да вкарат всички щайги за тотално преработване, но с този капацитет дето го, имат пак няма да стане. От колко години произвеждат едни и същи модели и не могат да им оправят проблемите, а даже се умножават. Електрофила Наркомъск е за затвора, а наркофилите, които купуват тези недоразумения са за комуна.