IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW изтегля близо 1 милион коли заради риск от пожар

Повечето автомобили попадат за трети пън в сервизна акция

Собствениците на повече от 917 000 автомобила BMW, произведени между 2006 и 2013 г., ще трябва да закарат автомобилите си в сервизите на марката. Акцията ще засегне моделите от 1-Series, 3-Series и 5-Series, както и X3, X5 и Z4, продадени на пазара в САЩ.


BMW


Според Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA), при тези коли съществува висок риск от късо съединение в нагревателя на клапана за положителна вентилация на картера (PCV). Това води до прегряване и дори до пожар в отсека на двигателя, който може да избухне не само по време на движение, но и когато колата е спряна.

Баварският автомобилен производител уверява, че колите могат да се използват нормално, докато се отстрани проблема, като той е в нагревателя на PCV-клапана, който не отговаря на спецификациите. BMW предупреди, че може да се появи дим близо до двигателния отсек, а шофьорите да усетят „миризма на изгоряла пластмаса“.


BMW


До момента няма данни за инциденти или наранявания, свързани с този проблем, но все още не е ясно, как ще бъде разрешен той. Сервизната акция ще стартира в средата на годината.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Карам е90 ( преди 2 години )
    Евала. И без това се нагледах на ужасии покрай кошника, който купих. Мислех си, че само аз нямам късмет, а другите с бмв си карат безупречно. То не беше пиене на масло, то не бяха постоянно грешки по таблото - на разпределителен вал, дори като включа задна скорост пак светят лампи сее1 е Коледа. И сега научавам, че може да се запали както в движение така и в спряло състояние. Думи нямам, само средни пръсти по посока бмв. Ауто Бавария - кожодери и ***. От най-жалките. До тука с тази марка.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Brum Brum ( преди 2 години )
    Ясно си е написано - пън, т.е. гризнал си дървото здраво, ако си собственик :):):)
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    погледни си подзаглавието! Явно ти си ***, щом не можеш един читав текст да напишеш без куп грешки.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    "Немско качеств ( преди 2 години )
    Тези, един свестен и читав модел нямат!