IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приборният панел на Hyundai се обръща на 180 градуса при студ и влага

Проблемът е открит при близо 1000 кросоувъра Santa Fe, продадени в Северна Америка

Приборният панел на модели на Hyundai се обръща на 180 градуса при ниски температури и влага. С проблема вече са се сблъскали няколко собственици на автомобили на корейската марка, чиито табла при поява на слана показват изображения с главата надолу.


Hyundai Santa Fe


Това принуди корейският концерн да обяви сервизна кампания, в която ще участват 714 бройки от Santa Fe HEV и Santa Fe PHEV в САЩ. Още 283 автомобила от двата модела ще бъдат изтеглени от Канада, тъй като тяхното използване също не е безопасно.

Засега от Hyundai не посочват причините за проблема, но само преди десетина дни от компанията призна за оплаквания на собственици на нейни модели от работата на приборния панел. Тогава обаче беше съобщено, че надписите не се четат.

На свой ред собственици на засегнатите коли смятат, че дефектната партида е трябвало да се продава в топла Австралия, а не в Канада и САЩ. Към момента няма регистрирани инциденти заради проблема, като от Hyundai посочват, че той се появява единствено при стартиране на двигателя. Въпреки това, всички засегнати коли ще бъдат вкарани в сервизите, а ремонтът им ще бъде за сметка на производителя.


0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Rttt ( преди 2 години )
    Когато всички автомобили преминат на електричество, то ще е с такава цена, че ум ще им зайде на мераклиите! Кухи ***, по форумите захвалили сте навсякъде тези недодялани електромобили. Наясно ли сте, че има зима, диви, недостъпни региони, то не е само мола и пенсията на дядо ви, дето ви я праща да живеете у градо!
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 2 години )
    Аз се чудя как някой дори и ще си помисли, че тези автомобили ще са за австралийският пазар, а не за северноамериканският?Освен ако дирекцията на волана е маловажна, разбира се.
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Корейско качество
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    Голяма злоба, голямо нещо :) Ама то гроздето е кисело, де.
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Изобщо четеш ли какво пишеш в статията става въпрос за хибриди които ако не знаеш имат ДВГ а такъв панел се ползва и от нехибридните ДВГ варианти
  • #1
    10 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Йессссс, "обичам" електричките и смешните им проблеми. Сега някой ще излезе и ще ми обяснява как това са "детски болести", "ми то и МПС-тата с ДВГ" ги имат и т.н., и т.н. песнопения от Мъско-Тесларовите фенове на модерното, иновативното и високотехнологичното. Карайте си вие автономните електрокари, хакнати от незнайно кой 16-годишен спец. с комп., пък аз ще "кадя" след вас с 15-годишната бензин/газ-ка и ще си гледам аналовото табло без страх, че ще се обърне на 180 градуса. ... :-(