IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем с мотора вкарва 127 000 коли на Tesla в сервизите

Дефектът е открит при Model 3, като води до загуба на тяга по време на движение

Компанията Tesla ще организира сервизна акция, която ще засегне 127 785 автомобила Model 3, продадени в Китай. Това съобщава Държавното управление за контрол на пазарите (SAMR).


Tesla Model 3


Акцията се отнася за 34 207 електромобила, произведени в САЩ и внесени в Китай, а също така и 93 578 превозни средства, които са местно производство. Те са слезли от конвейера в завода в Шанхай през периода януари 2019 – януари 2022 г. Причината за отзивната кампания е преобразовател на тока на задния електромотор, който е дефектен.

Проблемът може да доведе до неправилен контрол на потока на електрическа енергия, а това предизвиква загуба на тяга по време на движение, както и проблеми със следващото стартиране на силовия агрегат.

Това не е първата подобна акция за Tesla през тази година. През февруари американският производител привика в сервизите си 580 000 автомобила, произведени от 2017 до 2022 г. При тях беше открит проблем с функцията „Boombox”, която позволява възпроизвеждането на различни мелодии и на записани по-рано звуци. Според властите, тези сигнали объркват пешеходците и ги поставят в опасна ситуация.

През тази година Tesla беше принудена да изтегли автомобили и заради неработещ звуков сигнал, който уведомява за непоставен предпазен колан, а също така и за грешка в системата за автономно управление „Full Self-Driving” (FSD).

0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 7 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    6 гигазавода за 15 години. Тва е бял кахър. Ако спре единия мотор, имаш втори. При петролните увисваш. 127 хил. коли са точно 2-те махали до завода:Nichengzhen и Luchaogangzhen. Тва е все едно от Сточна гара до Дондуков. Що ни занимавате изобщо?
  • #22
    3 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Как пък все сте неразбрали. Точно този "проблем" за да се разреши, не трябва да ходиш където и да било, а просто автомобила да си направи автоматичен ъпдейт по интернет, и вече според статията "си вкаран в сервиза"А сервиза в Перник има абсолютните права да обслужва гаранционни автомобили на Тесла, като от тях получава персонален код за достъп до софтуера на конкретен автомобил. Има малко неща, които не му е позволено да прави, защото са тясно специализирани.
  • #21
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Онзи дето обяснява че в Перник имало оторизиран сервиз на Тесла да вземе да се гръмне! На територията на България сервиз на Тесла, който да е на марката НЯМА! Някои неща могат да бъдат разрешени да се правят и от други сервизи, но не се знае в случая с този проблем и оправянето му е точно така. В Перник може и да му го оправят, но може и без гаранция да остане заради това. Така, че не лъжете за официален сервиз на Тесла у нас. Такъв пак казвам няма!
  • #20
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пешко пак недоразбрал - ще ви разочаровам, но проблемът пак ще бъде оправен софтуерно. И това е обявено официално от самата агенция SAMR.
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Продължение ( преди 2 години )
    А Mercedes все едно слушаме нашите политици: "...пАри нема, действайте!"Писмото на компанията до собствениците на засегнати автомобили включва бележка, че засегнатото превозно средство трябва да се управлява по особено предпазлив начин и използването му да бъде сведено до минимум. Засегнати са някои GLE/GLS, C-класа, E-класа, S- Class, GLC, CLS и G-Class, като повечето от тях са оборудвани с дизелов мотор.
  • #18
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Продължение ( преди 2 години )
    А Mercedes все едно слушаме нашите политици: "П
  • #17
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тези ги разправяй на масата на чашка. Тази година са произвели 305 000 и са продали 310 000. Тоест само 5000 са от миналата година.А Плана максимум за миналата година беше 50% ръст, което означаваше 750 000, което всички автомобилни производители обявиха за невъзможно. Обаче Тесла продаде 936 хиляди което е 87% ръст. А ти продължавай да викаш пред клетката на жирафа "е па такова животно нема"
  • #16
    2 rate up comment 5 rate down comment
    По-добре ли е това? ( преди 2 години )
    Германският вестник Bild за първи път съобщи, че стотици хиляди автомобили Mercedes, произведени между януари 2017 г. и октомври 2021 г., може да имат течаща помпа за охлаждаща течност. В редки случаи това може да доведе до изключително високи температури в моторния отсек, което увеличава драстично риска от пожар.Марката трябва да започне изтегляне на около 800 000 превозни средства, но дори няма части за сервизната акция.
  • #15
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Продали са 200к, щайги, ама на кукуво лято. Това са им закъснелите доставки от миналата година. Те и миналата година изглеждаше, че ще продадат 2 милиона, ама се оказа, че за изминалото тримесечие си смятат продадени, заедно с доставените от по-предишното.
  • #14
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    200 хиляди автомобила са продали само за последните два месеца. Но забелязваш ли какви са "проблемите" за "влизане в сервиза"Всичките тези 127 хиляди "проблемни" автомобила, ще са вкарани и изкарани от сервиза за една нощ както си стоят паркирани някъде и повечето собственици даже няма да знаят че са "влизали в сервиз"Проблема ще е оправен точно както получаваш update на телефона си, който се рестартира през нощта след ъпдейта и ти дори не си разбрал на сутринта.