IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дефектeн радар вкарва Toyota C-HR в сервизите

Проблемът е открит при произведени през 2020 и 2021 г. автомобили

Японският производител Toyota трябва да организира сервизна акция за кросоувъра си C-HR, като тя ще засегне автомобили, произведени през 2020 и 2021 г., които са оборудвани със система за предотвратяване на челен сблъсък. Това обявиха от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ.


Toyota C-HR


Причината е дефект в радарните сензори, който се дължи на неправилното им поставяне още в завода. Това се отнася за бройки от модела, които са произведени през периода 12 юни 2020 г и 26 юли 2021 г. Добрата новина е, че само 0,03% от общо сглобените през този период 36 558 превозни средства са оборудвани с дефектното устройство.

Според информацията, заради проблемите със сензора системата няма да покаже съобщение за грешка и така шофьорът няма да бъде уведомен, че тази функция на автомобила му работи. А той все пак е платил за нея, което го прави по-сигурен в безопасността на автомобила му.


Toyota C-HR


Превозните средства, чиито сензори не поставени правилно, няма да „откриват“ автомобилите през тях и съответно не могат да предупредят водача за опасност или да спрат самостоятелно. От Toyota ще уведомят собствениците на засегнатите бройки от модела и ще ги помолят да ги закарат в сервизите за отстраняване на проблема, което ще бъде безплатно.

Снимки: Toyota


0 от 500