IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италия също се обяви против забраната на двигателя с вътрешно горене

Местните автомобилни производители подкрепиха позицията на Германия

Само преди дни Германия обяви намеренията си да запази двигателите с вътрешно горене и след 2035 г. Планът на Европейската комисия е след тази дата да бъдат забранени продажбите на нови автомобили с бензинови и дизелови мотори, но властите в Германия категорично се обявиха срещу това.


двигател


Сега към тях се присъединява и Асоциацията на автомобилните производители в Италия (Anifa), откъдето обявиха, че „приветстват новата позиция, обявена от германското правителство за забраната на ендотермичните двигатели в ЕС от 2035 г.“

Това е поредният удар срещу Европа и нейните екологични проекти, като от Anifa, подобно на германските власти, са на мнение, че декарбонизация може да се постигне и с използване на синтетичните горива. Върху тях вече работят няколко германски производители – като Audi и Porsche, например, както и италиански компании.

„Подкрепяме необходимостта от прилагането на технологично неутрален подход, който да оставя място да други решения за намаляване на CO2, вместо да се фокусира изключително върху електрическите превозни средства“, се каза още в изявлението на Асоциацията.

Всъщност, повечето водещите италиански автомобилни производители не крият, че не искат преминаване към електрическо задвижване. Те водят преговори с властите в страната, като обсъждат и други възможности за намаляване на вредните емисии. В Италия дори се обмисля създаването на фонд за подпомагане на автомобилния сектор при прехода.

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    the same ( преди 2 години )
    Може ли синтетичното гориво да спаси двигателя с вътрешно горене?Според водещ експерт, придобиването му е прекалено сложно и скъпо (ВИДЕО)