IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуждестранните компании спряха да доставят коли за Русия

Китайските и корейските производители печелят от ситуацията

Европейските и американски производители масово отказват да доставят автомобили в Русия заради нападението на Украйна, което доведе и до рязък спад на курса на рублата.


криза


Компании като Audi, General Motors, Volkswagen, Skoda и Jaguar Land Rover са взели решение за предприемане на такива мерки и са уведомили дилърите си в Русия. Голяма част от автомобилите са преминали митническа проверка, но няма да бъдат транспортирани до търговците, като все още не е ясно колко време ще продължи паузата.

От Audi официално обявиха, че от 24 февруари прекратяват доставките си до руските дилъри. Същото писмо е изпратено и до търговците на GM, които продават автомобили от марката Chevrolet в Русия, а също така от Jaguar Land Rover. Британците посочват, че графикът за доставки в момента се преработва.

Според запознати със ситуацията подобни съобщения идват от Volkswagen, както и от контролираните от него марки Skoda и Porsche. В резултат на това, според експерти, руският пазар може да загуби около 40 000 автомобила, което ще влоши дългосрочния дефицит. Вероятно след възобновяване на доставките за страната цените на автомобилите ще бъдат коригирани към новия обменен курс.


Haval


От ситуацията в момента ще спечелят основно китайските и корейските производители, чиито модели и без това се радват на огромна популярност на руския пазар. Въпреки сложната ситуация те нямат намерение да спират доставките, а заради недостига на автомобили се очаква, че интересът към техните коли ще нарасне допълнително.


0 от 500
  • #13
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тези санкции са все едно да се простреляш сам в крака. В случая предоставят възможността големият руски пазар да се пренасочи към по лоялни към клиентите си производители. Най-интересна е правната страна на въпроса. На каква правна основа се отказва продажбата на автомобили на цивилни граждани? Разбирам да са висши държавни служители на когото са наложени санкции, а то нищо такова.
  • #12
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Пинко ( преди 2 години )
    Тотална изолация за кремълския ботоксен плъх и икономиката му. Скоро ще си спомни какво каза Рейгън, преди да ги фашира: "руснаците имат много пушки, аз ще ги науча да ядат пушки".
  • #11
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Браво! Това са истински мерки.
  • #10
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Скоро няма да имат пари за коли руските фашисти
  • #9
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какъв шок, че всичките разбирачи против електричките и зелените мощности са русофили. Защо ли аджеба?! Нищо, сега ще видим повторение на корекомските санкции.
  • #8
    15 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ха ха ха, правят санкции срещу себе си, а не срещу Русия. Да си произвел автомобили със сключен договор и да откажеш на клиентите си да им ги продадеш е гротеско. Клиентите ще ги осъдят, ще получат обезщетения и няма да вземат колите. Аз ако съм на тяхно място, съответната марка направила ми такъв номер за мен няма за съществува повече.
  • #7
    12 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само вчера руските олигарси са загубили 40 милиарда долара, а в любимата ви матушка вече няма долари и евро. И като сложим разговорът за електричките и зелената енергетика хептен ви прилошава. "Плъхове, амеби, вибратори и геюве" по собствените ви думи. Сбъркано ви е мисленете, затова пак ще загубите.
  • #6
    13 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще има да чакате САЩ, ЕС и Тесла да фалират. Не, по-скоро Русия и арабите ще фалират.
  • #5
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Бай ламби ( преди 2 години )
    Ами сеги....ако има ответна реакция от СССР както викаше ония ден оная Захарова ко ша прайм?Туй значи ли чи ша спрат вноса на масквичи и жигулита у нас?Тцтцтцт....ко ша караме сеги?А резервни части за тез дет ги караме сеги от де са земат а?Тцтцт...лошо...
  • #4
    11 rate up comment 12 rate down comment
    croth ( преди 2 години )
    Кирейците ще спрат и още как. Свят ще им се завие, ако се опълчат на чичо Сам и Европа. А ако китайците продължат , то ще загубят Европа и САЩ. И не само, и Австралия и Канада и т.н. Кое им е по-важно - решете сами.