IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КрАЗ се завръща като автомобилен производител

Компанията ще разработва и предлага бронирана военна техника

В отчетите на държавните обществени поръчки на Украйна се появи информация за закупуването на два бронирани автомобила КрАЗ "Кугар" от Въоръжените сили на страната. По официална информация цената на един брониран автомобил е около 7.5 милиона UAH - сума, равняваща се приблизително на 243 350 евро.


КрАЗ


Въпросните бронирани всъдеходи КрАЗ "Кугар" се произвеждат от Кременчужкия автомобилен завод по лиценз на канадската компания Streit Group, но дълго време компанията не беше изпълнявала поръчки.  Иначе, премиерата на иновацията се състоя през август 2014 година и бе част от парада в Киев.

През същата година Националната гвардия се сдоби с две дузини от тези превозни средства, след известно време още 47 единици бронирана техника от КрАЗ бяха предоставени на разположение на Държавната гранична служба. 


КрАЗ


Армейският автомобил е създаден на базата на изпитания във времето пикап Toyota Land Cruiser 79. Под бронирания капак е монтиран 4.0-литров бензинов двигател с мощност 218 к.с., който работи в комбинация с петстепенна трансмисия. Бронираният всъдеход може да се поръча също и с  4.5-литров турбодизел с мощност 232 конски сили и шестстепенна автоматична скоростна кутия. 

С дължина от 5 352 мм, интериорът на автомобила е предназначен за 8 човека. Минималният просвет пък е 300 мм. Корпусът на бронирания автомобил отговаря на класа на балистична защита CEN Level BR6 и е способен да издържи на куршуми 7,62x51 мм от разстояние 10 м. Бронираният КрАЗ разполага и с гуми с технология RunFlat.


КрАЗ

0 от 500