IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов роудстър на руската полиция вдига 100 км/ за 4,9 секунди

Спортната кола е посторена на базата на модела "Крим"

Военно-промишлената компания (ВПК) и Младежкото конструкторско бюро (КБМ) представиха първия роудстър, предназначен за руската полиция. Той е построен на базата на модела "Крим", за чието създаване на свой ред са използвани агрегати на АвтоВАЗ.


Крим роудстър


Машината беше показана на изложба за военна техника край Москва. Роудстър е боядисан в цветовете на Военната автомобилна инспекция, като се предлага той да бъде използван за контролиране на движението по пътищата в Русия.

Създателите на машината са категорични, че с нейна помощ могат съществено да подобрят характеристиките на автомобилите Lada, които се използват от правоохранителни органи. Те вече преговарят с руската инспекция за безопасност на движението (ГИБДД) за евентуално закупуване на още бройки от този модел.


Крим роудстър


Самият роудстър почти напълно повтаря модела "Крим" представен по-рано. Той се задвижва от 1,6-литров двигател от Lada Kalina, чиято мощност е увеличена до 140 к.с. Моторът се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия, като максималната скорост на автомобила е 220 км/ч.

Моделът "Крим" трябва да излезе на пазара в три нива на оборудване - базово, средно и топ. Автомобилът ще се сглобява в Крим, като стартовата му цена ще бъде 650 00 рубли (около 7500 евро).

Още снимки на новия роудстър на руската полиция - вижте в галерията:

Снимки: Drom

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Хаха ( преди 2 години )
    Ще дигне 100 за 5 сек. ако обаче има къде да вдигне 100
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За 7.500 не е зле
  • #13
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Оня ( преди 2 години )
    Поредното руско ..........
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    #9 Ние вече не сме Никакъв производител. Даже клечките за уши, кибрит и мартеници те ги правят в Китай. Какво има да говорим повече!
  • #11
    9 rate up comment 2 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    #7 и 9 Знам, какво сме имали, но какво имаме сега? В сравнение с едно време в момента университетите и са много назад. И аз едно време бях на 29, но вече не съм. Не става да се лежи на стари лаври, трябва развитие. А тук в България спря преди 30 години!
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    x8-ците на руските директори на водопади ще минават направо през него
  • #9
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За 4.9 сек. / 100 км/ч със 140 коня колата трябва да тежи 300-400 кг. Май някой пак е сънувал.
  • #8
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    До #5. Българската спортна кола от този тип е създадена през 1979 г. на базата на ВАЗ 2106. Тя се нарича "София". Виж в уикипедия! България не е автомобилен производител и не е коректно да си ги мерим с Русия. Но когато през 1968 г. сглобявахме Булгарено 8-10 и Булгаралпин те още нямаха ВАЗ и гледаха с облещени очи особено на ралитата в соц. лагера участието на Булгарлпина на Чубриков.
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 //// ( преди 2 години )
    Създадени в България, на такова ниво, имаме! Това е прототип, който ползва готови части на Лада, която е под опеката на Рено. Това е ниво дипломна работа на студент по дизайн. За усилията и амбицията, на студента може да му се сложи отличен. Иначе ако коментираме приложение и смисъл на творението, нещата са трагични. Но всеки пубер кълве на ниски, спортни коли с нископрофилни гуми, двуместни, че и полицейски. А ако му прилича на нещо, което вече е виждал, получава оргазъм
  • #6
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колко е теглото да тази ракета, щото със 140 кс. до 100 за 4.9сек ?!! А и скорост 220 км., кви са тия коне, бе.........