IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руският роудстър "Крим" получи второ поколение

Моделът е сериозно преработен, като ще излезе на пазара в 3 модификации

Руският роудстър

Студенти от московския институт "Бауман" представиха второто поколение на роудстъра "Крим". Автомобилът е получи редица сериозни доработки, в това число и пренастроено окачване.

Роудстърът е преминал на носеща конструкция от листов метал, за която е използвана лазерна технология на рязане. Така тя е по-лека, но в същото време не е намалила здравината си и е довела до подобряване на пасивната безопасност на автомобила, както и до увеличаване на обема на багажника. 

Крим

Авторите на проекта твърдят, че са отстранили всички недостатъци от конструкцията на първото поколение на роудстъра. Машината е получила нов хидравличен съединител, както и "други уникални компоненти" (какви обаче се те, не се съобщава). Променено е и окачването.

В основата на спортната кола е моделът Lada Kalina с използвания от него 1,6-литров бензинов двигател, който е форсиран до 140 к.с. Той се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия. 


Още снимки - вижте в галерията.

По план, роудстърът трябва да излезе на пазара в 3 модификации - достъпна, по-скъпа и най-скъпа. Производството на колата ще се осъществява в Крим, а цените стартира от 650 000 рубли (9300 евро).

Снимки: Motor

 

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тая баба яга доста са я блъскали с големия чук докато приеме такива съблазнителни форми. Личат си най-добрите традиции в руското автомобилостроене хаха
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Учителя ( преди 4 години )
    Произведоха една бройка и сега вече има втори автомобил...общо 2 бр. Така ли да разбираме статията?
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тея няма ли да се откажат да правят коли вече? За доброто на човечеството спрете моля ви!