IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руската суперкола е на път да се възроди

Компания VIP-Service възстановява 6 прототипа и прави нов спортен автомобил

Руската суперкола е на път да се възроди

Преди две години компания VIP-Service от Новосибирск купи шест прототипа Marussia, които дълго време събираха прах в един от частните гаражи след фалита на Marussia Motors, собственост на Николай Фоменко, през 2014 г. Компанията обаче няма намерение само да възстанови тези прототипи.

Сега стана известно, че VIP-Service планира да разработи спортен автомобил на базата на технологиите на Marussia. Собственикът на компанията Александър Сердцев и инвеститорът Андрей Братенков съобщиха за това по време на среща с министъра на промишлеността и търговията на Новосибирска област Андрей Гончаров. Подробностите по проекта се пазят в тайна.

На същото събитие станаха известни плановете за възстановяване и завършване изграждането на прототипите. Една от бройките на купето В1 (на първата снимка) бе възстановено още миналата година. Следващ по ред е уникалният Marussia B1 Speedster, направен в един екземпляр при залеза на производството в Москва. Автомобилът ще бъде оборудван с турбо двигател Cosworth с мощност от 420 коня, което ще му позволи да ускори от място до 100 км/ч за 4.0 секунди. В момента спийдстърът е готов на 90%.

Marussia

В гаража на новосибирската VIP-Service има също така концептуален всъдеход F2 2010, една бройка от модела B2, експериментален суперавтомобил B3 и още една незавършена кола, уточняват руските медии.

0 от 500