IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на BMW могат да изберат на кого принадлежи Крим

Навигацията ще може да се настройва в зависимост от региона на експлоатация

В навигационните системи на BMW се появиха настройки, позволяващи на потребителя да избере на коя държава принадлежи полуостров Крим. Картите могат да бъдат обновени на официалния сайт на баварския автомобилен производител.


навигация bmw крим


От BMW предлагат избор от два варианта на навигационните карти. В първия случай, във файлът, наречен Road Map Russia EVO 2020-3, Крим е в състава на Руската федерация.  Ако изберете обновлението Road Map Europe EVO 2020-3, полуостровът ще бъде изобразен като украински регион. Промените на настройките стават през портала BMW ConnectedDrive, където може да се подбере необходимата на клиента версия.

Според прес-службата на руския клон на BMW, компанията редовно актуализира своите навигационни системи и картографски данни, като отчита законодателството на региона, в който се експлоатира автомобилът. В същото време собственикът на автомобила винаги може да промени настройките по подразбиране.

Същата политика следват и други автомобилни производители. Така например, при руските собственици на машини Nissan и Volkswagen, Крим се явява като част от Русия, а европейските водачи виждат полуострова като част от Украйна.

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Румбо ( преди 3 години )
    Соломоновско решение.Очакваме навигацията за Аляска.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Украниски и киевчани като тръгнат натам и стигнат до границата, ще разберат, че не е (т.е картата не е актуална ;-) ). Гугъл отдавна го показват като руски, освен да имат версия за Украина. КАто се замисля, дали имат версии Косово да е още част от Сърбия или може би, че всички държави са част от Македония :)