IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуждестранните компании спряха да доставят коли за Русия

Китайските и корейските производители печелят от ситуацията

Европейските и американски производители масово отказват да доставят автомобили в Русия заради нападението на Украйна, което доведе и до рязък спад на курса на рублата.


криза


Компании като Audi, General Motors, Volkswagen, Skoda и Jaguar Land Rover са взели решение за предприемане на такива мерки и са уведомили дилърите си в Русия. Голяма част от автомобилите са преминали митническа проверка, но няма да бъдат транспортирани до търговците, като все още не е ясно колко време ще продължи паузата.

От Audi официално обявиха, че от 24 февруари прекратяват доставките си до руските дилъри. Същото писмо е изпратено и до търговците на GM, които продават автомобили от марката Chevrolet в Русия, а също така от Jaguar Land Rover. Британците посочват, че графикът за доставки в момента се преработва.

Според запознати със ситуацията подобни съобщения идват от Volkswagen, както и от контролираните от него марки Skoda и Porsche. В резултат на това, според експерти, руският пазар може да загуби около 40 000 автомобила, което ще влоши дългосрочния дефицит. Вероятно след възобновяване на доставките за страната цените на автомобилите ще бъдат коригирани към новия обменен курс.


Haval


От ситуацията в момента ще спечелят основно китайските и корейските производители, чиито модели и без това се радват на огромна популярност на руския пазар. Въпреки сложната ситуация те нямат намерение да спират доставките, а заради недостига на автомобили се очаква, че интересът към техните коли ще нарасне допълнително.


0 от 500
  • #23
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Тия от ... ( преди 2 години )
    Audi, General Motors, Volkswagen, Skoda и Jaguar Land Rover току що яко се простреляха в краката! Корейци и китайци доволно потриват ръце, и без това бъдещето е тяхно.
  • #22
    16 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 28: Да много руски *** напоследък. Не им обръщам внимание...
  • #21
    18 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    руснаците били 70% от туристите, че били и много платежни?! трябва да си пиете хапчетата, тая пропаганда е за малки деца
  • #20
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    на мен винаги ми е смешно как хора шминтирита и бензинджийката се мислят за умни; не сте, но сте дефиниция за Дънинг- Крюгер, колкото сте по-нагли толкова сте безмозъчни, както и обратното
  • #19
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    разберете се с бензинджийката кой мършояд, кой гею; брутално сте жалки, НО ПЪК СТЕ ОБЕКТИВНИ ХЕХЕХа
  • #18
    11 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    туризъм ?! земеделие?! прозорливост ?! ще има да чакате ЕС и САЩ да фалират
  • #17
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    бензинджийке, след като си толкова умна и обективна защо пак псуваш ЕС? не че нещо, но русия е 140 милиона, а средният руснак няма никакви пари.
  • #16
    16 rate up comment 8 rate down comment
    До BENZIN ( преди 2 години )
    Толкова по добре, зеленчуците ще се продават у нас! Руснаците не ме интересуват. Нямам нищо против тях, дори харесвам изкуството им, но имперските им наклонности отвращават, дори повече от американските
  • #15
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Пука им ( преди 2 години )
    Имат си лада което е Рено
  • #14
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Руският пазар е по-малък от холандския. Как не ви омръзна да повтаряте едни и същи мантри/опорки? На каква правна основа руснаците разрушават международното право след ВСВ?