IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуждестранните компании спряха да доставят коли за Русия

Китайските и корейските производители печелят от ситуацията

Европейските и американски производители масово отказват да доставят автомобили в Русия заради нападението на Украйна, което доведе и до рязък спад на курса на рублата.


криза


Компании като Audi, General Motors, Volkswagen, Skoda и Jaguar Land Rover са взели решение за предприемане на такива мерки и са уведомили дилърите си в Русия. Голяма част от автомобилите са преминали митническа проверка, но няма да бъдат транспортирани до търговците, като все още не е ясно колко време ще продължи паузата.

От Audi официално обявиха, че от 24 февруари прекратяват доставките си до руските дилъри. Същото писмо е изпратено и до търговците на GM, които продават автомобили от марката Chevrolet в Русия, а също така от Jaguar Land Rover. Британците посочват, че графикът за доставки в момента се преработва.

Според запознати със ситуацията подобни съобщения идват от Volkswagen, както и от контролираните от него марки Skoda и Porsche. В резултат на това, според експерти, руският пазар може да загуби около 40 000 автомобила, което ще влоши дългосрочния дефицит. Вероятно след възобновяване на доставките за страната цените на автомобилите ще бъдат коригирани към новия обменен курс.


Haval


От ситуацията в момента ще спечелят основно китайските и корейските производители, чиито модели и без това се радват на огромна популярност на руския пазар. Въпреки сложната ситуация те нямат намерение да спират доставките, а заради недостига на автомобили се очаква, че интересът към техните коли ще нарасне допълнително.


0 от 500
  • #33
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 28,а кои са платежни бе ***,немеца дърт ли дето стои на една малка бира цяла вечер или американеца дето не идва тук или пък французина,който не е чувал за България.Ако нямаш хапчета мога да ти изпиша рецептите си ги нося винаги с мен просто професионално
  • #32
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 23,това някой ти го прошепна ли или ти дойде свише.Нямах такива наблюдения като бях там,но щом казваш,поне си мечтай дрипльо.
  • #31
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 22,имахме един свестен генерал воене министър който мислеше с главата си,а те взеха и го махнаха,та какво очаквате.Аз също подкрепям BENZ,имам чувството че сме учили при едни същи учители,защото мислим в една посока.И най-важното МИСЛИМ а не да повтаряме заучени и спуснати фрази отгоре.
  • #30
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 16,ами така става,същото е и със самолетите,които са на лизинг от руския аерофлот,а сега ги връщат и съответно Аеробус да си ги правят на чорба като искат,но вече се задъхват.Така ще и със заводите за коли.
  • #29
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 14,на основата на която САЩ и европейските им *** разрушиха Югославия,Ирак,Либия,Сирия и списъка е дълъг.А да кажеш,че руския пазар е малък означава само едно некомпетентност пълна и тотална.А сега ще разбереш като вземат да се затварят едно по едно автомобилните предприятия.
  • #28
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 8 точно това днес дискутираха,че загубата за руснаците е временна и то за кратко,защото всичко е подготвено и бизнеса който е бил до сега заедно със западните компании сега отива към китайски и индийски,които са чакали с нетърпение да влязат на руския пазар,но като отмине всичко западните компании вече няма да имат място на руския пазар,защого вече всичко ще е заето.Путин си е направил сметката много преди тази стъпка.
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До коментар 5,ти да не си мислиш,че резервните части са от германия,франция и т.н.,смехоране всичко иде от Китай,така,че можеш да си завреш западните резервни части отзад.Незнаеш какво ги чака тези компании,защото руския пазар е много по голям от европейския.Доста ще отпаднат от тези компании,като Мерцедес и БМВ затварят заводите си в Русия,а това директно се отразява на компаниите.С Русия шега не бива,най-голямата територия на земята и една от най-мощните икономики в света на 5 място.
  • #26
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Налагането на дадена санкция има за цел да предизвика определен ефект на отсрещната страна. Някой може ли да ми каже какъв ще бъде ефекта от подобно действия на тези автомобилни марки? Ще повлиаят ли на някакви събития и ще накарат ли руските граждани да спрат войната при условие, че нито са политици, нито военни или др.отговорен фактор. При подобна икономическа криза и доста намалени продажби да спреш покупката на автомобил не зная кал да го нарека, но меко казано е много глупаво.
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не е ясно как ще се отрази това на продажбите на азиатските автомобили е щатите и европа.
  • #24
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Логично ( преди 2 години )
    Нормално да чакат рублата да спре спада и да си коригират цените