IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC посочи марките с най-малко повреди

За проучването са взети 2 млн автомобила, посетили сервизи в Западна Европа

Често чуваме, че в наше време няма по-надеждни автомобили от японските. Несправедливо е да се отрича, че автомобилите от Страната на изгряващото слънце  имат добро ниво на качество и надеждност. Къде обаче са те спрямо европейските автомобили в генералното класиране?


Skoda


За щастие освен японските и европейските агенции редовно формират оценки за качество въз основа на данни от сервизни центрове и от потребители. Едно такова проучване е направено от специалистите от ADAC Fahrsicherheitszentrum Westfalen. За база са взети  над 2 милиона молби за помощ в сервизите.

Уточнява се, че получената статистика третира само масовите автомобили. Така челната позиция е присъдена на чешката марка Skoda. Това, според германците, е най-надеждната марка автомобили към днешна дата. Автомобилите Skoda са с най-нисък процент на повреди в общото класиране - 52.2% от общия брой регистрирани автомобили.


Mercedes-Benz


Втората позиция се заема от немската марка Mercedes-Benz - 53.1%. Челната тройка затваря още един "германец" - марката Volkswagen с 53.7% аварии. Изненадващо, британското MINI е 53.9%, като заема четвъртата позиция, изпреварвайки японското Subaru - 54.1%. Това са и петте лидери по надеждност.

Топ 10 на най-надеждните автомобилни марки се допълва от японската марка Toyota - 54.3%. Следват американският Jeep - 54.7%, южнокорейската марка Kia - 54.8%, и немската Opel - 54.9%. Японците от Honda затварят челната десетка с 55.6%. Важно е да се отбележи една подробност.


Subaru


Принципно, броят на повредите между автомобили от премиум модели е почти еднакъв, докато сред автомобили от достъпния сегмент, той варира значително. Близките разлики на първите десет в тази класация говорят за доста изравнени възможности. Още нещо любопитно е, че американските автомобили губят от азиатци и европейци по отношение на надеждността. На последните места са руските и китайските марки.

0 от 500
  • #13
    17 rate up comment 2 rate down comment
    До #5 ( преди 2 години )
    По нанадолнище и с попътен вятър ли го правиш тоя разход? Хайде запази си елементарните плоски лъжи за кръчмата и не ги пущай тук, че много хора ще ти се смеят! Имал съм го тоя коптор и много добре знам, колко му е разхода и как за 10 г нищо не се прави. Ама съвсем нищо хахаха, лъжец.
  • #12
    24 rate up comment 14 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    Колко трябва да си *** за да слушаш адак хвалещ немски коли или производни като Шкода и да не забелвзваш конфликта на интереси
  • #11
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До #5 Тоя разход си го сънувал, или гледаш борда, ако имаш или не можеш да си сметнеш километрите и литрите.
  • #10
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Доста ме съмнява тая класация защото евтината марка на ВАГ - Шкода е пред Фолксваген. Същото и с КИА които са евтината марка на Хюндай.
  • #9
    29 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кои бяха АДАС? Да не са онези, които манипулираха тестовете и добре, че беше техен бивш служител, който да им разкрие схемите! Тези, ТЮФ, АМС и АБ са най-лъжливите медии от които освен лъжливи класации и откровени манипулации не можеш абсолютно нищо друго да получиш. Методите на Гьобелс за манипулация са живи и действат в най-пълна сила. Факт!
  • #8
    22 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тия класации така и не се научиха да споменават какви точно са повредите, щото има разлика между пълен блокаж на двигател и прецакано радио или кофти боя от завода
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много правилно си ги нарекъл КОРи.
  • #6
    28 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Повечето японски и корейски кори на европейския пазар са сглобявани в Полша, Унгария, Чехия и Словакия, само ние не привлякохме нито един производител!
  • #5
    11 rate up comment 34 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бат Рамбо, не приказвай празни приказки , купи си Шкода ище се родиш ! Октавия 1.9 тди вече 10 години само нафта и масло по график - и напред ! 3.6 - 3.8 л / 100км ! Но и държат цени ! А ти си вярвай на източни легенди .
  • #4
    14 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То японците печелят само в американски класации, които няма като тук база от 2 милиона коли с повреди а се правят чрез анонимно допитване до собственици на няколко хиляди автомобила, кои са тия собственици е пълна загадка, защото анкетите са анонимни. А като знаем че хванаха Тойота да подкупва сенаторите от сената, за да забавят въвеждането на ел. колите в САЩ, можем ад си представим колко евтино им излизат американските класации за надеждност.