IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC посочи марките с най-малко повреди

За проучването са взети 2 млн автомобила, посетили сервизи в Западна Европа

Често чуваме, че в наше време няма по-надеждни автомобили от японските. Несправедливо е да се отрича, че автомобилите от Страната на изгряващото слънце  имат добро ниво на качество и надеждност. Къде обаче са те спрямо европейските автомобили в генералното класиране?


Skoda


За щастие освен японските и европейските агенции редовно формират оценки за качество въз основа на данни от сервизни центрове и от потребители. Едно такова проучване е направено от специалистите от ADAC Fahrsicherheitszentrum Westfalen. За база са взети  над 2 милиона молби за помощ в сервизите.

Уточнява се, че получената статистика третира само масовите автомобили. Така челната позиция е присъдена на чешката марка Skoda. Това, според германците, е най-надеждната марка автомобили към днешна дата. Автомобилите Skoda са с най-нисък процент на повреди в общото класиране - 52.2% от общия брой регистрирани автомобили.


Mercedes-Benz


Втората позиция се заема от немската марка Mercedes-Benz - 53.1%. Челната тройка затваря още един "германец" - марката Volkswagen с 53.7% аварии. Изненадващо, британското MINI е 53.9%, като заема четвъртата позиция, изпреварвайки японското Subaru - 54.1%. Това са и петте лидери по надеждност.

Топ 10 на най-надеждните автомобилни марки се допълва от японската марка Toyota - 54.3%. Следват американският Jeep - 54.7%, южнокорейската марка Kia - 54.8%, и немската Opel - 54.9%. Японците от Honda затварят челната десетка с 55.6%. Важно е да се отбележи една подробност.


Subaru


Принципно, броят на повредите между автомобили от премиум модели е почти еднакъв, докато сред автомобили от достъпния сегмент, той варира значително. Близките разлики на първите десет в тази класация говорят за доста изравнени възможности. Още нещо любопитно е, че американските автомобили губят от азиатци и европейци по отношение на надеждността. На последните места са руските и китайските марки.

0 от 500
  • #33
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Шкода ( преди 2 години )
    Имам шкода кодиак 2.0 тди 150 и от към разход съм доста учарован 6.3 6.5 със скорост 130/150км грацко 7.5 до 8 максимум. За качество има леки забележки но нищо фрапиращо единствен проблем за 110000 км дефекирала водна помпа с тях трябва да се внимава. Може би има и голямо значение за каде е произведен автомобила и явно за България има разлика...
  • #32
    0 rate up comment 13 rate down comment
    Шкода ( преди 2 години )
    Имам шкода кодиак 2.0 тди 150 и от към разход съм доста учарован 6.3 6.5 със скорост 130/150км грацко 7.5 до 8 максимум. За качество има леки забележки но нищо фрапиращо единствен проблем за 110000 км дефекирала водна помпа с тях трябва да се внимава. Може би има и голямо значение за каде е произведен автомобила и явно за България има разлика...
  • #31
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Краставицинаколетия ( преди 2 години )
    Ако не вярваш на adac питай Авто Билд.
  • #30
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Бат Н ( преди 2 години )
    Големи лъжци и манипулатори са писали тази статия. Шкода и Jeep пред Honda и Toyota
  • #29
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Кога...когааа! ( преди 2 години )
    рено ще стигне Шкода!? отговор: на кукуво лято!
  • #28
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Това ли ви е опорката на увредените от системно ползване на рено!? ахахаха
  • #27
    11 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 28,ами като нямат проблеми хората и не ги оставят Рената по пътя като немските кратуни на баснонсловни цени,къде ги търсиш в класацията?Малко мозъка си разклати бе.
  • #26
    28 rate up comment 13 rate down comment
    Alexxx ( преди 2 години )
    Купих преди 4 години Шкода Октавия от Германия на 48.000 и след 15,000км започнаха скърцания,тропане.... Направих и 100,000км свърши и гаранцията и обратно в Шкода. Мислех,че съм купил VW,Audi...,но жалко повече тази марка не искам и да чуя за нея.
  • #25
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Де е реното бе? ( преди 2 години )
    Аа забравихме, че е винаги на първите места в такива класации, ама отзад напред! )))
  • #24
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Селяндур с джип ( преди 2 години )
    Честна шваба сме виждали само през крив макарон.