IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на BMW: Светът не е готов за отказ от ДВГ!

Оливер Ципсе смята, че премахването на конвенционалните мотори няма да помогне на околната среда

Докато BMW подготвя множество нови изцяло електрически превозни средства, самата компания все още не се е ангажирала с конкретна дата, на която да се откаже от продажбите на модели с двигатели с вътрешно горене. Според нейния главен изпълнителен директор – Оливер Ципсе, светът не е готов за подобно нещо.


BMW


В интервю за германското автомобилно издание Automobilwoche шефът на BMW заяви, че прекратяването на продажбите на превозни средства с двигатели с вътрешно горене дори няма да има положително въздействие върху околната среда.

„Най-големият пазарен сегмент в Германия е на автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Същото се отнася за Европа и за целия свят. Затова, преди да се откажете от тях, трябва да помислите къде ще бъдете и какво ще правите след 8-10 години. Затова и предупреждаваме, че все още е прекалено рано. Глупаво е да се откажеш от технология, благодарение на която имаш силни позиции на пазара, без да има реална нужда от това“, обясни Ципсе.


BMW
 

Шефът на BMW допълни, че отказът от двигателите с вътрешно горене няма да помогне нито на климата, нито на нещо друго. В баварската компания са толкова уверени, че конвенционалните задвижващи агрегати имат бъдеще и затова вече работят върху новото поколение от 4-, 6- и 8-цилиндрови мотори. Новите двигатели ще бъдат много по-ефективни от тези, които заменят.

Това, разбира се, не означава, че BMW не инвестира сериозно в електрически превозни средства. В действителност, германският производител разработва изцяло нова платформа за електромобили, наречена Neue Klasse, която ще бъде в основата на множество нови модели с впечатляващ дизайн и електрифицирани задвижвания.

0 от 500
  • #75
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Преди да си ревнал, да, има прилики между климатиците и термопомпи въздух-вода, но ..... не са едно и също.
  • #74
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Казано на много просто език ХЛАДИЛНИКЪТ НЕ Е ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА. ИМА ДРУГИ ФУНКЦИИ!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #73
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Термостатният разширителен вентил регулира подаването на хладилен агент, поддържайки почти постоянно прегряване на изхода на изпарителя. TRV е отлично решение за регулиране на подаването на хладилен агент към изпарителя за директно разширяване. Термостатният разширителен вентил регулира подаването на хладилен агент, поддържайки почти постоянно прегряване на изхода на изпарителя." Това да ти прилича на другото? Или малко бъркаш какво значи разпределитен и какво значи разширителен?
  • #72
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сложил си няколко климатика и си ги навързал хибридно с термопомпи въздух-вода? Просто гениално! Нали знаеш, че повечето климатици, продавани при нас не работят под минус 15/20? Хвърлил си пари на вятъра само. Но все пак аз само прос инженер, а ти си умен адвокат.
  • #71
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Когато си построиш чисто нова къща, ще премерим ябълки с ябълки. Явно не си разбрал, че сондирането е мръcна работа, та следва да стане или преди къщата или по време на строежа. Щом плащаш около 100 лева на месец за отопление, "къщата" е бая голяма. Но годишно колко общо плащаш ти и тия около теб ( ако има) общо за ток, отопление и гориво? Едва ли ще е само около 1200 лева. Сега сложи една 0 и ще чатнеш може би къде е малката разлика.
  • #70
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз съм инвестирал повече, всключително дълбок сондаж и много скъпи чужди термопомпи, както и скъпи соларни панели, както и скъпи батерии, както и скъпи пасивни системи. След чертата спестявам 85- 90% от цялата сума за електроенергия, отопление и транспортиране.
  • #69
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Сравнена с всички други отоплителни системи, термопомпата е най-енергийно ефективна и най-евтина при работа, респективно с най-ниски месечни сметки. Термопомпените системи дават възможността за икономии от 70% от месечната сметка. Работят чисто и ефективно. " ЗАВИСИ ОТ КЪЩАТА ТИ, ЗАВИСИ ОТ СОНДАЖИ ТИ, ЗАВИСИ ОТ ТЕРМОПОМПИТЕ ТИ, ЗАВИСИ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЕЛЕМЕНТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Детски пример като за теб - ако плащаш 1 000 лева месечно, след това ще плащаш около 300 лева ....
  • #68
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Високата ефективност на термопомпата се доказва от факта, че при консумиран 1 kW електроенергия, помпата генерира между 3-8 kW (в зависимост от вида и качеството на изпълнение) топлинна енергия за отопление. Тази ефективност се представя, чрез СОР (коефициен на трансформация), добрите термопомпени системи работят при СОР около 4-6. В сравнение с тях: обикновени отоплителни уреди СОР под 1.0."
  • #67
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха, адвокате, защо бе брате? давам ти генерални принципи, а ти ми дрънкаш дивотии!!!! ВСЯКА ТЕРМОПОМПА ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КОМПРЕСОР И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ ВЕНТИЛ!!!!!!!!! Компресорът е най-важната част в термопомпите. Запомни ли нещо за коефициента на компресиране? Явно не! А дали разпределителният вентил е двупътен, трипътен, четерипътен или осемпътен зависи от конректния модел термопомпа. Отдавна стандарт е четерипътният. НО ТЕСЛА ИМА ОСЕМПЪТЕН!!!!!!!!!!! Като пиша с големи букви как е?
  • #66
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз също съм ЗА Двг, но когато всичко е в норма. Ясно е, че не малките миксери замърсяват така умопомрачително, както краварските пикапи-камиони с големите комини. Да изтеглиш милиони миксерчета от пазара, или да спреш производството им, докато истинската заплаха и смърт идва от краварските щати? Точно това се случва в момента. А те продължават да бълват само лай*а, смог и т. Н.