IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото BMW M5 ще е хибрид със 750 к.с.

Премиерата на спортния седан е предвидена за 2024 г.

BMW планира да представи новото поколение на 5-Series догодна, като едновременно с това инженерите на компанията работят и върху следващата версия на спортното M5. Това съобщи AutoExpress, като публикува и снимки на тестови прототип на седана.


BMW M5


Според информацията на изданието, новото M5 ще бъде хибрид, чиято задвижваща система ще бъде взаимствана от супер SUV-ито на баваците XМ. Производителността на кросоувъра ще бъде около 750 к.с., като те ще бъдат постигнати от 4,4-литровия туин-турбо V8 на сегашното M5 CS, комбиниран с хибридната система X5 xDrive45e PHEV. Пробегът само на ток ще бъде около 80 км.

Художниците на AutoExpress представиха и свое виждане за дизайна на модела (на долната снимка). Очаква се, че седанът ще представлява стилен автомобил с хармонични линии на каросерията и смел външен вид. Седанът има масивна решетка и двойни изпускателни тръби, които го правят още по-спортен, в същото време задните светлини са по-елегантни.


BMW M5


След смяната на поколението седанът M5 ще запази задвижването на всички колела, както и възможността за избор на режими на шофиране. Преминаването към хибриден агрегат ще позволи техния брой да бъде увеличен. Бъдещият модел ще запази 8-степенната автоматична скоростна кутия, но тя ще бъде преработена.

Снимки: AutoExpress

0 от 500