IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьори са заплашени с глоба, ако карат по инерция

Причината е, че при такова движение контролът върху автомобила намалява

Шофьорите във Великобритания бяха предупредени, че рискуват глоба от 1000 лири за едно често срещано действие – движение по инерция, съобщава изданието DorsetEcho. Решението на властите е след консултация с експерти, че движението на неутрална предавка е напълно безсмислено. В случая не се пести гориво и може да се стигне дори до повреда на автомобила. А рискът от получаване на глоба се дължи на факта, че в случая водачите рискуват, тъй като не контролират колата си.


неутрална предавка


„Не е незаконно да пуснете автомобила си по инерция, но ако се стигне до инцидент, при който нямате контрол върху превозното средство, извършвате нарушение. В правилника за движение по пътищата е записано, че движението на автомобил на неутрална предавка или с натиснат съединител намалява контрола на водача върху превозното средство“, обясняват експерти.

Те са категорични, че общоприетото твърдение, според което движението по инерция пести гориво, не е вярно. Когато автомобилът бъде изключен от скорост, блокът за управление на двигателя намалява подаването на гориво. Самият двигател и колелата са изключени от системата, а това не позволява на горивото да попада в горивните инжектори. Съответно, автомобилът няма необходимата мощност и това увеличава риска от попадане в опасна ситуация.

Проучване във Великобритания показва, че 45% от запитани шофьори прибягват до движение по инерция. Те смятат, че при работа на празен ход или в бавно движещ се трафик двигателят на автомобила им пести гориво. Повечето от тях обаче не отчитат факта, че при изключване от скорост разчитат единствено на механичната спирачка за намаляване на скоростта и това води до нейното по-бързо износване. Част от водачите признават и че държат съединителя натиснат, което също е предпоставка за бъдещи повреди.


0 от 500
  • #9
    74 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Поредната кошмарно написана статия от Петърчо. Отново бисери, чудя се каква ли е истинската новина. Това ще си го запиша: "Самият двигател и колелата са изключени от системата, а това не позволява на горивото да попада в горивните инжектори."
  • #8
    49 rate up comment 2 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 2 години )
    Остава да ни кажат как полицията ще установи че един автомобил се движи по инерция...
  • #7
    30 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    това може да го измисли само същество което не е виждал автомобил всички съвременни двигатели имат по по подразбиране система за изключване на двигателя
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    3 до 5 ( преди 2 години )
    Говоря за меките хибриди, а не за обикновени или плъг ин.
  • #5
    46 rate up comment 2 rate down comment
    Ха ха ( преди 2 години )
    Вече знаем със сигурност къде живеят най-много ***! Сигурно е от мъглата и липсата на витамин Д в детска възраст!
  • #4
    12 rate up comment 0 rate down comment
    do 3 ( преди 2 години )
    При спускане с хибрид имаш регенрация и след зареждане на батерията вибаги може да ползваш скорост В , която се ползва за големи наклони
  • #3
    52 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Менталните ограничености (бих казал друго но ще го модерират) по света, вземат много сериозни размери и това е много по-плашещо и опасно от карането по инерция....
  • #2
    25 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Модерните автомати, особено на меките хибриди пускат по инерция много често и дори гасят двигателя. Какво правим тогава?
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Брей, чак до глоба за каране по инерция. Ако съм с ръчни скорости винаги съм на скорост, използвам често "моторната спирачка". Дребен резултат от това е, че дисковете и накладките не се износват толкова.