IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Модели на Honda се върнаха с 20 години назад

Компанията призна, че не може да реши проблема с часовниците

С настъпването на Нова година собствениците на някои по-стари модели на Honda и Acura се сблъскаха с необичаен проблем - бордовите часовници на автомобилите им по някаква причина бяха върнати 20 години назад. Сега те показват 2002 г. и производителят все още не разбира защо е възникнал повредата и как може да бъде отстранена.


Honda часовник


За проблема съобщава собственици на автомобила както от Америка, така и от Европа. Те са се опитали ръчно да настроят часовниците на правилната дата и година (2022), но не са успели. Докато колата е с изключен двигател, часовникът показва правилната дата, но при стартиране той се връща в 2002 г.

Според експерти, автомобилите са засегнати от Year2022, известен също като YK22. Това е софтуерна грешка, която кара превозното средство да вярва, че е в 2002 г. Проблемът изглежда малък, но е много досаден, а по-лошото е, че поне засега не може да бъде разрешен. Освен това, той се е появявал и преди – през 2017 и 2021 г., но е засегнал по-малък брой автомобили.


Honda


Японският производител вече е получил редица оплаквания от шофьори в САЩ, Канада и Великобритания. Представител на Honda коментира, че в компанията са запознати с проблема, но все още не знаят как да го разрешат. В един от специализираните форуми инженер на Honda дори написа, че проблемът ще се реши сам през август тази година.


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Да беше 2002 ( преди 2 години )
    Имам този проблем. Имам китайска навигация в моя Рав4 2007 г. Досадно е не защото се бъркам коя година е, а защото някой приложения не тръгват, докато не оправиш годината.Много искам да сме в 2002, но за съжаление времето лети.
  • #7
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    За това баровците не носят електронни часовници, само със стрелки:D
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Honda crv ( преди 2 години )
    И аз съм от засегнатите! При запалване часовника започва от 15:00ч. 2002г.
  • #5
    4 rate up comment 7 rate down comment
    nagatomo ( преди 2 години )
    До неграмотния и филмиран програмист от коментари те: -Човек, ти си неграмтен, какви кодове пишеш?Срам и позор, с българския не може да се оправи, тръгнал софт да пише....Ахахахаха...
  • #4
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Чичовото ( преди 2 години )
    Стартираш двигателя и о чудо!!!...20 г. назад...като машина на времето....HONDA -The Power of Dreams
  • #3
    22 rate up comment 1 rate down comment
    до 5 ( преди 2 години )
    Най-после да прочета един смислен коментар, без многознайство и хейтене.Благодаря!
  • #2
    32 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Проблема произлиза от модул който се използва във всякакви операционни системи (gpsd), няма нищо общо с Япония или "силициевата долина". Грешката на всички е, че преизползват античен софтуер писан за системи с ограничени ресурси. Автопилотът на Тесла може и да е безгрешен, но системата на която върви е по-стара от Windows, тъй, че и той е уязвим от такива наследствени грешки. Всички разработчици знаем за проблема който предстой 38-*** година, но почти никой не прави нищо по въпроса...
  • #1
    19 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Обаче вервайте че автопилотът на Тесла е безгрешен и дрън дрън ярина