IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-рядката Honda Civic Type R се продава евтино

Проблемът е, че колата е напълно унищожена от пожар

Един от 600-те екземпляра на Honda Civic Type R Limited Edition, произведен за САЩ, се продава на търг. Наскоро за автомобил от същата серия бяха платени 102 000 долара, но този струва в пъти по-малко.


Honda Civic Type R Limited Edition


И има защо – колата е напълно унищожена от пожар, като вероятно заради това не се посочва цената на останките. Ремонтът обаче е оценен на 50 200 долара, въпреки че, поне на пръв поглед, автомобилът няма как да бъде възстановен. Затова е доста интересно, дали някой ще се опита да го купи.

Версията Civic Type R Limited Edition се различава от стандартния Civic по цвета на каросерията Phoenix Yellow (по останките от колана няма грам жълта боя), 20-цоловите лети BBS джанти с матово черно покритие и гуми Michelin Pilot Sport Cup 2. Има и допълнителен аеродинамичен комплект.


Honda Civic Type R Limited Edition


Под капака на този Civic Type R се намира 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, който развива 310 к.с. и е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. В обявата не се посочва състоянието на двигателя, но то едва ли е добро. Колата е без стъкло, спойлер, демонтирани са задните колела и дръжки на вратите, светлините са стопени, а решетката на радиатора е счупена.

Споменатото копие от модела, което беше продадено за впечатляващите 102 000 долара, беше уникално по свой начин. Първо, това беше първият автомобил в партидата с номер 001, и второ, пробегът му към момента на продажбата беше само 27 км.

Още снимки на изгорелия автомобил . вижте в галерията:

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 2 години )
    Същия двигател е на Хонда Акорд 2.0Т Спорт. По-бавна е, но струва с 12,000 долара по-малко.
  • #5
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Панов ( преди 2 години )
    Колата няма стъкло. Къде тук някой видя кола? Има някаква овъглена консервена кутия, от която няма част, която да може да се използва. За двигател и т.н. всичко е деформирано и отвърнато от високата температура, с други думи, двигателя е едно голямо ръждясало / полустопено парче кашкавал, ако изобщо прилича още на двигател. За другото около него изобщо не се и коментира. Та...колата няма стъкло, и задните гуми са демонтирани. За челният удар нищо. Слагаш гуми и върви. До "Стомана" - Перник.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    онЗи ( преди 2 години )
    продават документите на колата...
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Ззз ( преди 2 години )
    Този път Петър е прав.Тайп ар, произвеждан за САЩ, е точно 310 к.с.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Петре, не запомни ли ,че този Type R ,на базата на 10 генерация Сивик е 320 конски сили!?!
  • #1
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Този екземпляр може да бъде купен от някой стоманолеярен завод за 30 до 50 долара макс.