IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо британците редовно давят колите си в река?

Цената на ремонта със сигурност е твърде висока за подобно забавление (ВИДЕО)

Във Великобритания има едно място, където всяка година коли буквално биват подлагани на сериозни изпитание, като преминават през събрала се вода. Интересното е, че това не се случва заради природно бедствие – шофьорите сами вкарва колите си в реката, като рискуват да ги повредят.


река пресичане


За да се обясни случващото се, първо трябва да стане ясно какви са принципите на местното управление в Обединеното кралство. В малките населени места има съвети, които взимат всички решение за благоустройството на града. На територията на страната има над 2000 брода, които съществуват от незапомнени времена. Често те са част от второстепенен път или представляват пътека, която е пресечена от поток.

Местният съвет трябва да реши дали на това място има нужда от мост или не. Звучи нелепо, но мнозина още вярват, че реката може да се пресече по всяко време на годината и няма нужда да се харчат пари за мост. Това донякъде е вярно, тъй като през по-голяма част от годината дълбочината на тези реки е 5-10 см, които не са проблем дори за седан с нисък просвет.



Има обаче и изключение, като едно от тях е Ръфърд Форд в Нортхемпшир. Този брод направи известен 11-годишният Бен Грегъри, който заснема преминаващите през водата коли и публикува видеата в YouTube, където те събраха милиони гледания. В крайна сметка, за много хора е забавно за гледат как шофьори забиват колите си във водата, без никой да ги принуждава. И както се вижда във видеата, понякога се налага автомобилите дори да бъдат теглени.

Прави впечатление, че когато нивото на водата в реката се повиши над 15 см, местните власти поставят предупредителни знаци от двете страни на входа на брода. Те показват, че пътят е затворен, както и че обходният път, на който има мост, се намира само на 6,5 км. Във видета на Бен обаче се вижда, че дори ниво на водата от над 50 см не спира шофьорите.



Сред колите, преминаващи брода има модели на Tesla, BMW, Mercedes, Nissan и др. А явно британските шофьори изобщо не ги жалят. Повечето кросоувъри и SUV с по-голям пътен просвет преминават лесно, но така и не става ясно защо останалите рискуват толкова, след като сравнително наблизо има по-безопасен начин за пресичане на реката. В крайна сметка цената на ремонта обикновено е твърде висока за такова съмнително забавление.

Снимки и видео: YouTube

0 от 500