IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Самo в Русия: Нoви кoли се дoставят дълбoкo замразени

Машините пристигат в тoзи вид във Владивoстoк с кораба „Слънчево Рио“ (ВИДЕО)

Получаването на нов автомобил в тези времена изисква много търпение, тъй като заради недостига на електронни компоненти клиенти са принудени да чакат с месеци. Понякога обаче и доставката на нова кола не е особено приятно занимание. Поне това става ясно от следващото видео.



В случая тези превозни средства акостират на пристанището във Владивосток (Русия), след като са били натоварени в Пусан (Южна Корея). Всички автомобили имат нужните чипове и са напълно готови, но собствениците им ще трябва да почакат още известно време.

А причината е в безмилостната майка-природа. Заради екстремните метеорологични условия по време на пътуването до най-голямото руско пристанище в Тихия океан, колите са покриват с дебел слой лед.


доставка


„Декември месец е, морето е бурно и ветровито, като водата се пръска на борда и образува коричка. Няма нищо страшно, но все пак тази година ветровете са по-силни от обикновено. Моряците обаче са свикнали, тъй като се е случвало и преди. Разтоварихме колите и всичко е наред“, коментира пред руски медии капитанът на кораба.

По ирония на съдбата, морският съд носи името Sun Rio („Слънчево Рио“), като е построен в Япония през 1991 г. и носи флага на Панама, където годишните температури варират от 24 до 32 градуса. Корабът се експлоатира вече 3 десетилетия, като тази зима се движи по маршрута Владивосток - Тояма - Пусан.


доставка


Що се отнася до превозваните автомобили, това са само японски модели – най-вече Honda Fit / Jazz и Toyota Tank / Roomy. Напълно обичайно е колите да бъдат доставяни в това състояние и затова се налага моряците да разбиват леда, преди да бъдат свалени на сушата. За целта се използва всичко налично – от реагенти и топла вода до добре познатите лостове.

И да, автомобилите понякога се повреждат. Това става ясно от второто видео, което показва в какво състояние са превозните средства. Тяхното разтоварване стартира на следващия ден, като за целта се използва кран. До обяд са разтоварени няколко десетки коли, които са покрити с лед, дебел няколко сантиметра.



На брега вече може да бъде заснет и салонът на машините. Ясно се вижда, че водата е проникнала в салона, като някои от стъклата са се пръснали, а седалките са покрити с ледена кола. И едва ли някои от автомобилите (като този във видеото) ще може да бъдат възстановени в търговски вид. По-вероятно е те да бъдат бракувани.

Снимка и видео: VL.ru

0 от 500