IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия се готви забрана на старите коли

Мярката ще бъде подкрепена със стимули за нови автомобили

Властите в Русия подготвят постепенна забрана за шофиране на стари автомобили в страната. Тя ще бъде подкрепена от стимулиране на търсенето и продажбата на нови превозни средства, заяви министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров.


Lada 2105


Според него, готвеният моратуриум в комбинация с държавна подкрепа ще стимулира растежа на вътрешния пазар. На първо време забраната ще се отнася само за камионите и градския транспорт, а след това ще засегне и автомобилите.

Проблемът с остарелия обществен транспорт е особено остър в някои региони на страната, като на места ситуацията е „трагична“ и е нужна пълна промяна на автопарка. Средната възраст на автомобилите в Русия е 14 години, но в някои райони – като Далечния изток, например, достига 22 години. Освен че замърсяват повече, тези превозни средства стават причина и за много пътно-транспортни произшествия.

Според анализа на агенция Автостат, само от началото на 2021 г. в Русия са регистрирани почти 3 милиона превозни средства на възраст над 35 години. Това е почти пет 5% от общия автопарк в страната.

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Как ( преди 2 години )
    Незнам кво гледаш ама ако гледаш Столица ил е ясно че няма да видиш това което е на 350 км от масква. Ами имат бани с големи вани! Да ама НЕ.. Нямат течаща вода.. Разбираш, ли нямат и бойлери и помпиш от отвънка!!! за какви нови коли след 2010 викаш не те разбирам!!!!?????
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В клипчетата из туб-а , колите които виждам масово са след 2010-та , но за камиони и автобуси си личи че са от времето на перестроиката.
  • #5
    6 rate up comment 6 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Средна възраст на колите в Русия - 14г. в България 19г. Без коментар.
  • #4
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дано и тук се въведе скоро
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Пинко ( преди 2 години )
    С тия мизерни доходи какви нови коли, кви 5 лева (в техния случай рубли)??! Пак ала бала.
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да бе, те руснаците не си купуват нови коли само защото не искат и са глокназ. А не защото не могат да си ги позволят. И тая забрана точно ще реши проблема...
  • #1
    19 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще е майтап руснаците да си оправят автопарка преди България.