IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо в Калифорния оставят вратите на багажниците вдигнати?

Колкото и странно да звучи, това е начин за борба с крадците (ВИДЕО)

Броят на случаите на разбиване на автомобил и кражба на вещи от салона придобиват заплашителни размери в района на Калифорния, което принуди някои собственици на превозни средства да походят нетрадиционно към решаване на проблема. Те просто оставят багажниците на паркираните коли отворени, за да разубедят престъпниците да ги атакуват.


отворени багажници


В интернет вече се появиха доста снимки на SUV-модели, които са паркирани с отворени багажници. Техните собственици смятат, че това е единственият начин, за да покажат, че в колата няма нищо ценно, което да бъде отмъкнато. И не приемат опита на властите да ги разубедят.

Според заместник-началника на полицията в Сан Франциско – Гарет Том, при оставяне на отворен багажник „може да се объркат много нещо и това да доведе до по-сериозни последици“. По този начин крадците получават лесен достъп до предната част на автомобила, където се намира жабката. А в нея много често се оставят документи, разкриващи самоличността на собственика на превозното средство.



Статистиката показва, че подобни кражби са скочили с 32% през 2021 г., като само между септември и октомври тази година са се увеличили с 25%. От полицията смятат, че единственият начин за справяне с проблема е съдействие от страна на гражданите и увеличаване на патрулите в засегнатите райони.

„Нека пострадалите от тези престъпления да подават възможно най-бързо сигнал до полицията, като това ще ни помогне да реагираме по-бързо и да установим „горещите точки“, на които ще има засилено полицейски присъствие“, категорични са органите на реда.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    джо ( преди 1 година )
    Престъпна *** която се стреми да убеди светът ,че е най-демократична, свободна страна - там е рай и мечта човек да живее там. Всъщност всеки ден на 30 секунди едно изнасилване на 45 секунди един обир , и на всяка една минута едно убийства ( по официалната им статистика). Всичко е нормално за тях така са свикнали не само с вечните им войни по света но и сега извратиха света с техните трансгени ценности- сякаш е нещо ценно, различно, гордост да бъдеш такъв сякъш това е свобода на личност
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Батко ( преди 2 години )
    Как ще ги стигнем...
  • #8
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Ганю ( преди 2 години )
    Там има много не гърчета които не искат колата и завличат чанти, храна, инструменти. Като май муните в Индия.
  • #7
    15 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А ние навремето мечтаехме как ще ги стигнем американците. Та те са стигнали до там, откъдето ние идваме 90-те години - огромни дългове и инфлация, която се раздухва за да ги стопи, президент дядо, битова престъпност, разпадане на ценности, погром на парламента. Дано поне да няма Виденова/Байдънова зима.
  • #6
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да дойдат тука да я оставят с вдигнат багажник. Гаранция че като минимум някой е махнал ръчната, освободил от скорост и я е бутнал по нанадолнището - само за кефа. Щото ако се оставяха с вдигнати багажници - в Горубляне вече нямаше да има място за повече разглобени крадени коли...
  • #5
    18 rate up comment 7 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    А ти прочете ли цялата статия? Това безумие, плод на хамериканския пилешки мозък, е довело до ръст в кражбите... Но ти си плюй България, няма проблем
  • #4
    19 rate up comment 4 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Ти видял ли си някъде в България някой да си остава колата отворена, за да не я взломят? А там било масова практика, сещайсе каква е разликата с България.
  • #3
    22 rate up comment 7 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Да ама тук има 5-6 убийства годишно и то пиянска свада или от ревност. В Сащ има квартали с по стотици дневно и не ревност или приятели пили, че са напили и се понабили и единия извадил нож. А директно безпричинно те застрелват, ей така за спорта, там всеки е въоръжен. Примерно да вземем Вашингтон, столица на САЩ, не е от градовете с много убийства в САЩ, население 700 000 души, за 2020г. само от глокшум са убити 200 човека. За Чикаго, Ню Йорк статистиките са много по страшни.
  • #2
    5 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е в България е мн. гот, убиват те в някое затънтено местенце и колко % има шанс да разкрият убивца? Същото е й с кражби, грабежи и тн. Тука как да плащаш за квартал? Тука си имаш частна улица.
  • #1
    28 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не е много гот в САЩ. Имаше предаване на Миролюба Бенатова за успелите в САЩ българи. И в разговор с българин милионер в САЩ оня си каза, виждаш ли улицата отпред? Всеки ден става убийства, разкриват се само 30% от тях. Тоест сега аз мога да изляза и да застрелям някого и имам 70% шанс да не ме хванат. Плащал по 15000 долара годишно, за да живее в скъп квартал, където полицията пази денонощно, за да не пострада семейството му. Освен къщата която си купуваш, плащаш и за квартала годишно 15 бона.