IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда Tesla Model S на 1,5 млн километра

За 7 години на пътя електрическият седан е сменил 3 батерии и 4 мотора

Tesla Model S е на пазара от доста време и вече се срещат екземпляри, които са изминали над милион километра. Новият кандидат за рекордьор по общо пробег се намира в Германия, като до момента е навъртял над 1,5 млн км.


Tesla


Колата е собственост на Ханс-Йорг фон Геминген, който публикува снимки. На тях се вижда, че седанът пътува със скорост 93 км/ч, а общият пробег е невероятните 1 500 000 км. За да го постигне, този Model S е сменил три батерии – първата на 290 000 км, а втората след още 250 000 км.

Собственикът разкрива, че е купил електромобила през 2014 г., когато неговият пробег е бил 30 000 км. Сега колата му е абсолютен рекордьор по изминати километри сред Model S за 7 години. Границата от милион километра е преодоляна през 2019 г., а през следващите 2 години са навъртени още 500 000.


Tesla


Освен батерията, 4 пъти е сменян и електромотора на колата, а 2 пъти – 12-волтовия акумулатор. Има ремонти и по ходовата част – амортисьори и преден мост. Електрониката също е ремонтирана, тъй като сензорният екран не е издържал. В момента капацитетът на батерията е 86% от оригиналния, което е впечатляващо постижение, тъй като пробегът с нея е над 900 000 км.

Трябва да се отбележи, че Геминген явно е голям фен на Tesla, защото притежава и Roadster, който също е с впечатляващ пробег – 630 000 км.

0 от 500
  • #14
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Хахахаха: айде сега да споделиш колко са продажбите на Модел S щото той е с "безплатните" условия и то ако не се лъжа след първите години, когато това беше зарибявката, важи само за топ версиите. Ако трябва да си плащаш на суперчарджър ще платиш около 135 000 евраци за тия километри! 3 литра дизел, абсолютно перфектния автомобил за магистрала ще харчи 6/100 (при тия 93 км/ч даже под 5) - ще струва колкото и с Т'слата.
  • #13
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    абе нали тесла щяха да фалират? нали минаваха по 100 000 и вече се разпадах???? май яко лъжете????? сега па скъпо било, не , не е скъпо, но май ви свършиха опорките
  • #12
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    шминтирита и бензинджийката пак са тук; горкичките дори не се усещат колко са зле; никога няма да загреят какво означава неограничена гаранция, а колко пари е спестил след тия 2 милиона километра?????? е задача за малки деца
  • #11
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Точно тази кола я видях вчера на А5 към Карлсруе. Тъпака караше почти като камионите, както е снимал явно, само че в средната лента на участък без ограничение. Ефекта.. ми все едно се изпреварват камиони, както им казват тук слонско надбягване и 2 блокирани ленти.
  • #10
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    При 10 на 100 разход бензин и 1.5 евро литър е 15 евро на 100! За 1,5 млн километра е спестил 225 хиляди евро за гориво! Тока на Суперчаджър му е безплатен! Мотори и батерии, също! Ееееех, ако и БМВ даваха така без пари!
  • #9
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Тинтиричо, всичко му е без пари. Колата му е с неограничени километри гаранция за първите 8 години на мотор и батерия и безплатен Суперчаджър до края на живота и. Платил е за смени на ходова част! А колко е спестил? Я сметни с една 4 цилиндрова Лада на газ? Обаче не забелязвате, че е изкарала с батерията 900 хиляди километра и то само на Суперчаджър? Това виждате ли го?
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Както знаем за 1.5млн километра ДВГ кола с 400 коня щеше да излезе направо без пари
  • #7
    9 rate up comment 9 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Тинтири-Минтири, меко казано :). Стигнаха дъното и копаят в тинята. Най-заклетия дизелджия нямаше как да изкара по-брутална статия.
  • #6
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    BENZIN, да не забравяме и черешката на тортата - в Германия да караш електричка си е като да караш парен влак :D
  • #5
    20 rate up comment 10 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Аз няма да коментирам, електронаркоманите се застреляха тотално с тази статия. Тотално сепуку. Може да си изядете кабелите или да се обесите с тях.