IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда Tesla Model S на 1,5 млн километра

За 7 години на пътя електрическият седан е сменил 3 батерии и 4 мотора

Tesla Model S е на пазара от доста време и вече се срещат екземпляри, които са изминали над милион километра. Новият кандидат за рекордьор по общо пробег се намира в Германия, като до момента е навъртял над 1,5 млн км.


Tesla


Колата е собственост на Ханс-Йорг фон Геминген, който публикува снимки. На тях се вижда, че седанът пътува със скорост 93 км/ч, а общият пробег е невероятните 1 500 000 км. За да го постигне, този Model S е сменил три батерии – първата на 290 000 км, а втората след още 250 000 км.

Собственикът разкрива, че е купил електромобила през 2014 г., когато неговият пробег е бил 30 000 км. Сега колата му е абсолютен рекордьор по изминати километри сред Model S за 7 години. Границата от милион километра е преодоляна през 2019 г., а през следващите 2 години са навъртени още 500 000.


Tesla


Освен батерията, 4 пъти е сменян и електромотора на колата, а 2 пъти – 12-волтовия акумулатор. Има ремонти и по ходовата част – амортисьори и преден мост. Електрониката също е ремонтирана, тъй като сензорният екран не е издържал. В момента капацитетът на батерията е 86% от оригиналния, което е впечатляващо постижение, тъй като пробегът с нея е над 900 000 км.

Трябва да се отбележи, че Геминген явно е голям фен на Tesla, защото притежава и Roadster, който също е с впечатляващ пробег – 630 000 км.

0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 7 rate down comment
    :) :) :) :) :) ( преди 2 години )
    Четири електромотора и три батерии. Нормална кола с двг, ако смени 3 или 4 пъти двигател, ще изкара 5 милиона, а не милион и половина. Остави, че тая консерва е вече на цена, колкото Ролс Ройс. Пълно е таксита в Германия които са на по милион без смяна на двигателя. Това не е реклама, а анти реклама. На 250к. ако смениш двигател, значи колата е доста зле, а още повече че дори да трябва тотален ремонт, пак ще струва пет пъти по-малко от цената на батерията, даже и с работата.
  • #3
    17 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мухаха, нали електриките беха вечни пък сменени 4 мотора. 1.0 Екобууст ще направи същите километри с по малко сменени мотора
  • #2
    24 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Това е като да сменям на мойта кола мотора на всеки 300 хил км и да твърдя, че съм изкарал безпроблемни 1.5 милиона. Електрофилска простотия пак! Ако му сметнете колко е стувала колата, колко би струвала подмяната на компонентите и колко ще налее за ток ще ви заболи глава!
  • #1
    24 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Как става тоя номер първите две батерии изкарват по 250-300хил. километра а третата вече 900хил. км и продължава