IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият флагман на Mercedes вече е в България

Новият EQS ще се предлага у нас и с двата варианта на задвижване

Германският производител Mercedes-Benz стартира продажбите на новия си електрически флагман EQS в България. Електромобилът беше представен на специална церемония в София, като бяха разкри и цените му да нашия пазар.


Mercedes-Benz EQS


Електрическата алтернатива на S-Class ще се предлага и в двете си модификации. Стандартният EQS 450+ започва от малко над 218 000 лв, като този вариант е със задно предаване - един електромотор с мощност от 333 к.с.

По-мощната версия - ЕQS 580 4Mаtiс, струва над 300 000 лв, като в случая клиентите получават по-богато оборудване и задвижване на четирите колела, благодарение на двата електромотора със съвкупна мощност от 523 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,1 секунди.


Mercedes-Benz EQS


Първоначално на пазара излиза серията First Edition, която включва допълнителен пакет AMG, пaнoрaмeн плъзгaщ ce пoкрив и кoжeнa тaпицeрия Dеsigniо Nаppа. Пробегът зависи от батерията на електромобила. По-малката е с капацитет 90 кВт/ч и позволява изминаване на 640 км, а по-голямата е със 107,8 кВт/ч, които трябва да осигурят пробег от 770 км.

Снимки: Automedia


0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Я виж интериора на автомобила и кажи някоя на пазара с по добър интериор? Я покажи и друга със 770км. пробег? И вътрешното пространство ако не знаеш е по-голямо от на S класата, комфорта е на ниво, което друга електрическа кола не може да предложи. Да Плейд и Тайкан ускоряват с 1-1,5сек. по-бързо, но повярвай ми, не е целта това за такъв огромен параход, за пътуване на най-комфортно ниво.
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    Изобщо нема да се намесвам в монетарната "политика" на Мерца-Бенца, щото тия яко са се откъснали от РЕАЛната /недобавена + виртуална/ действителност. Ще дам само 1 цитат: "По-мощната версия ЕQS 580 4Mаtiс, струва над 300 000 лв", за която сума лично АЗ ще си осигуря точно ТРИ броя чисто нови G-E-N-E-S-I-S! - машина, която по нищо не отстъпва на прекалено скъпарския Герман.ел.кар, щото е с по-високо кач-во, предлага абсолютно същия лЮкс плюс усещането за тотален комфорт при возията на драйвъра.
  • #3
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Изобщо не е най-добрата електричка в момента. Нито като пробег, нито като задвижване нито като динамика. Просто по луксозен шкаф от този на конглокенцията. А Мерцедес като гледам съвсем са спрели да познават парите. Бъдещето е на евтините електрически коли, както стана и със смартфорните. Ще се развие този който продава най-бързо. ФВ произвеждат ИД3 за 30 ч. а Тесла - Модел 3 за 10 ч. До 20-30 години, хората ще се вълнуват повече от дронове за летене отколкото от коли.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Sameman ( преди 2 години )
    И кое му е добро с този киносалон вътре. Това е някаква лудост....
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е най-добрата електрическа кола на пазара в момента. Цената и обаче е мнооого висока. Предполагам, че автомобили с такива характеристики след 5 години ще се предлагат и от бюджетните автопроизводители на доста по-достъпни цени.