IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият флагман на Mercedes вече е в България

Новият EQS ще се предлага у нас и с двата варианта на задвижване

Германският производител Mercedes-Benz стартира продажбите на новия си електрически флагман EQS в България. Електромобилът беше представен на специална церемония в София, като бяха разкри и цените му да нашия пазар.


Mercedes-Benz EQS


Електрическата алтернатива на S-Class ще се предлага и в двете си модификации. Стандартният EQS 450+ започва от малко над 218 000 лв, като този вариант е със задно предаване - един електромотор с мощност от 333 к.с.

По-мощната версия - ЕQS 580 4Mаtiс, струва над 300 000 лв, като в случая клиентите получават по-богато оборудване и задвижване на четирите колела, благодарение на двата електромотора със съвкупна мощност от 523 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,1 секунди.


Mercedes-Benz EQS


Първоначално на пазара излиза серията First Edition, която включва допълнителен пакет AMG, пaнoрaмeн плъзгaщ ce пoкрив и кoжeнa тaпицeрия Dеsigniо Nаppа. Пробегът зависи от батерията на електромобила. По-малката е с капацитет 90 кВт/ч и позволява изминаване на 640 км, а по-голямата е със 107,8 кВт/ч, които трябва да осигурят пробег от 770 км.

Снимки: Automedia


0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Личи си от самолет, че вътре в главата ти, няма никой. Точно тези американски агенции са толкова независими, колкото и всички други, демек са много по-зависими от колкото човек като теб може да проумее.
  • #14
    0 rate up comment 2 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    До н-р 14-ти ...поредния БиГ-фен на МБ-тата: Не знам дали някога в живота си ще мога да се кача на тази супер-машина на епи-кУрейчатата с перфектен дизайн+качество, НО ЗНАМ и ВИЖДАМ, че 3 години поред тя е избрана от НЕЗАВИСИМА АГЕНЦИЯ за н-р 1 в ЩАТИТЕ... Навярно, защото... ИМА ЗАЩО!!! И го отбележи, и си го запиши добре в паметта, щото некой ден може да ти потрябва да видиш и научиш и схванеш защо точно машините на този премиум-бранд са водачи в тази - неутрална - классация...
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това вече е кола. При този модел, някой трябва да е голям бай ***, че да плати повече за първобитна S-class с ауспух.
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    plaid ( преди 2 години )
    plaid от гръцката страница на тесла е 131к EUR ~ 257к лв с характеристики 0-100 -> 2,1 и 637км (ЕПА)
  • #11
    3 rate up comment 6 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Не лъжат за пробега, май е с една от най ниските консумации на Ел. Кола!
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    300 бона ???? луди ли са тия??? давам 50 .... странно защо не виждам такъв хейт както срещу тесла ...
  • #9
    12 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Съвсем скоро имаше тест на пробега на модела и се оказа че производителя лъже с една трета, което е голям удар по-имиджа на Мерцедес.
  • #8
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Вече и дамите разпознават моделите и марките на колите, все пак те всички си търсят мъж от "сой". И такива с нови Мерцедеси макар и с телосложение на амфора, плешиви и на по 50-60г. им изглеждат като красиви, атлетични и сякаш по-млади. Та защо при такова женско внимание, някой със скъп Мерцедес да не се помисли за изключителен? А и околните те гледат по-така. Отношението което получаваш, ти изгражда мнение как стоиш в очите на обществото, и често ти дава повишено самочувствие.
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    Шъ зема да се самоцитирам накрая: ЗЛАТНИ,баш ЗЛАТНИ станаха ЦЕНИТЕ на тез прекалено преекспонирани електрокарчета. И в тази връзка,ще добавя още нещо: "ЛЮКС" само за заблюдени и праволинейни коне с капаци - да им пълнят гуушката...И най-интересното ще ми бъде в случая: КОЛКО местни балами ще се хванат на тази яко хвърлена въдичка за простосмъртни НЕбогове, щот имам тягостното чувство, че некой местен БеГЕ-юначага кат се качи в Мерца почва да си се чувства като такъф леко извънреден+изключителен
  • #6
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тоз пък, къде го сложи този Генезис до тоя Мерцедес. Все едно някой да каже че Парния му локомотив бил 3 пъти по-евтин от тоя на магнитна левитация. Едното електрическа технология, отвътре като космически кораб наистина като автомобил от 21век, Генезиса отвътре е супер остарял, че и с ДВГ... Друга тема е дали е 3 пъти по-евтин Защото КИА Соренто с бензинов двигател 1.6 литра, хибрид стартира от 125000лв. а дори и като екстра не предлага матрични фарове.. жалка картинка.