IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maybach EQS Concept показа какъв трябва да бъде луксът на XXI век

Mercedes обещава, че кросоувърът ще се превърне в сериен модел след 2 години

През 2022 година Mercedes-Benz ще добави към лифтбека EQS кросоувър на същата платформа, а година по-късно ще се появи и луксозната версия на Maybach. Какво точно ще представлява тя, ни показва представеният на автосалона в Мюнхен Concept Mercedes-Maybach EQS.


Concept Mercedes-Maybach EQS


Това е първата съвместна разработка на два суббранда на Mercedes - този за електромобили Mercedes-EQ и луксозния Mercedes-Maybach. Въпреки, че в името на показаната машина има Concept, това е прототип, който е съвсем близо до серийно производство.

Принадлежността към Maybach си личи от характерната "решетка", нарисувана на предния черен панел, каросерията в два цвята - комбинация от оттенъци Obsidian Black Metallic и Zircon Red Metallic, изобилието от храм, както и съответните надписи и емблеми. Не бива да се пропускат и оригиналните 24-цолови джанти.


Concept Mercedes-Maybach EQS


От Mercedes-Maybach твърдят, че този автомобил показва "какъв трябва да бъде луксът на XXI век". Дизайнът на салона до голяма степен е вдъхновен от бензиновия Mercedes-Maybach S-Class, същото се отнася и за редица технологични решение. Например, задните врати се отварят след команда, подадена от шофьора.

За бъде подчертан "зеления" характер на автомобила, неговите създателите са поставили масивна централна конзола, която разделя много удобните задни кресла, до които има ваза с цветя. За салона е използван "вдъхновен от модата текстил от най-високо качество".


Concept Mercedes-Maybach EQS


Подобно на лифтбека EQS и на новия седан EQE, кросоувърът получава "Хиперекран", който представлява три събрани под едно стъкло монитора - за шофьора, централен и за пътника на предната седалка. Всички те имат специфичната за Maybach графика.

Четириместният всъдеход разполага с отделна система за забавление за пътниците на задната седалка, а като опция за модела ще се предлагат сгъваема масичка, комплект за шампанско и хладилник.

Още снимки на ултралуксозния кросоувър - вижте в галерията:

Засега от компанията не разкриват спецификациите на модела, но се очаква, че той ще получи задвижването на бъдещия SUV EQS, който ще излезе догодина. Двата кросоувъра ще имат пробег от 600 км, а основните пазари на модела на Maybach ще бъдат Китай, САЩ, Русия, Южна Корея и Германия.

Снимски: Carscoops, Mecedes-Benz


0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Кики ( преди 2 години )
    Отпред прилича на кашалот.
  • #14
    3 rate up comment 7 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Заглавието би трябвало да е: ....какъв НЕ трябва да е.
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не ми харесва решетката и в концепта няма вентилация на седалките.
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колата на 21 век определено няма волан, а тези екрани са просто някакъв майтап, не вярвам сериозни хора да си ги проектирали.
  • #11
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "...основните пазари на модела на Maybach ще бъдат Китай, САЩ, Русия, Южна Корея и Германия." В Китай и Русия ще се продава - ще искат някой да "изпъкнат", може би и в Ю.Корея , но в САЩ и Германия - абсурд! Лично мнение , не ангажирам никой с него !
  • #10
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Интересно как *** с коли за по 2к лева дават мнения и то негативни, за кола от този клас. Осъзнавате ли, колко сте смешни, това не са ви голфовете, рендетата и октавиите по 90 коня, които карате. Качете се в нещо такова, повозете се и тогава плямпайте глупости, а не само по снимка. Пълен смях сте, кварталните пияници се пренесоха в нета, защото кръчмите им са затворени, заради ковита.
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    до 3 ( преди 2 години )
    Кой собственик на Майбах кибичи 4 часа в кола като за това време е на друг континент с частния самолет. Мисленето ти е цървуланско
  • #8
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Този лукс не е моя лукс, да се разкарат веднага тези екрани и да остане само проекция върху стъклото какво е нужно. Интериора трябва да е модулна системя която всеки обзавежда спрямо вкуса си, това е потресаващо зле и без грам иновация за китайския пазар.
  • #7
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Пурко ( преди 2 години )
    Идеален за Столипиново и сина на цар Киро!
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Дааа и нокия смяташе че лукса е Верту. После го продадоха на турци и после фалира, а нокия започна да прави гумени ботуши.