IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Футболна звезда продава уникален Maybach за 800 000 евро

От модела 57S Xenatec Coupe са направени само 8 бройки, като тази е с пробег 13 500 км

Един от най-редките модели на Maybach е 57S Xenatec Coupe, тъй като от него са произведени едва 8 бройки. А една от тях в момента е изложена за продажба в Нидерландия.


Maybach е 57S Xenatec Coupe


Всъщност, този модел е създаден от германската компания Xenatec, която получава одобрение от Maybach. Първоначалният план е да бъдат направени 100 екземпляра, но в крайна сметка са произведени само 8. Конкретно този е купен от бившия камерунски футболист Самуел Ето’о през юни 2010 година, като колата има пробег от 13 509 км.

Екстериорът е в "балтийско черно" със сребърни джанти, а от снимките, публикувани в сайта Gallery Aaldering се вижда, че както външният вид, така и интериорът на луксозния автомобил са в отлично състояние.


Maybach е 57S Xenatec Coupe


Салонът е с бяла кожа по седалките, части от волана, трансмисията, панели на вратите и долната част на таблото. Има и елементи от въглеродни нишки на централната консола, а оборудването включва аудио-система Bose, сателитна навигация, преден и заден телефон, сгъваеми маси, охладител за шампанско, електрически регулируеми, отопляеми и охлаждащи се седалки.

Задвижването на автомобила става с 6,0-литров V12 двигател с двойно турбо, който развива 603 к.с. и 1000 Нм. Той задвижва задната ос с 5-степенна автоматична скоростна кутия. Всичко това не е никак евтино, като исканата цена от продавача е 795 000 евро.

Още снимки на забележителния автомобил - вижте в галерията:

Снимки: Gallery Aaldering

0 от 500