IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Roadster ще вдига 100 км/ч от място за 1,1 секунди

Новото поколение на модела получава пакет Space X (ВИДЕО)

Второто поколение на Tesla Roadster, което беше представено през 2017 година, но се очаква да излезе през 2022 година, беше изложено в автомобилния музей "Петерсен" в Лос Анджелис.


Tesla Roadster


Това не е изненадващ ход от страна на производителя, тъй като през 2020 година в същия музей бяха показани Tesla Cybertruck и много други електромобили, сред които първото поколение Tesla Roadster, прототипа Tesla Model S, GM EV1, концептуалните Volkswagen ID.3 и ID. BUZZ.

По-изненадващо обаче е описанието на сегашния прототип. Като дизайн той си остава непроменен, но има някои технически подобрения. Версията с три електромотора обещава ускорение от 0 до 60 мили в час (96,5 км /ч) 1,9 секунди и пробег от 620 мили (100 км). Това бяха и данните, обявени при премиерата на модела, но от описанието на експоната в музея се оказва, че той ще е по-бърз.


Tesla Roadster


При поставяне на допълнителния пакет Space X, който представлява задвижващи устройства със сгъстен въздух, ускорението ще бъде 1,1 секунди. Разликата не е никак малка, като това ще може да се случва еднократно, след което резервоарите трябва да бъдат напълнени отново.

Не е ясно и как шофьорът и пътниците в колата ще издържат на подобно ускорение, както и дали изобщо при него ще може да се запази контрол върху електромобила. Самият Илон Мъск също не даде подробности, като в Twitter написа единствено, че ракетните ускорители ще бъдат скрити зад регистрационния номер, както е при някои от автомобилите на Джеймс Бонд.


Снимка и видео: Tesla

0 от 500