IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Roadster ще вдига 100 км/ч от място за 1,1 секунди

Новото поколение на модела получава пакет Space X (ВИДЕО)

Второто поколение на Tesla Roadster, което беше представено през 2017 година, но се очаква да излезе през 2022 година, беше изложено в автомобилния музей "Петерсен" в Лос Анджелис.


Tesla Roadster


Това не е изненадващ ход от страна на производителя, тъй като през 2020 година в същия музей бяха показани Tesla Cybertruck и много други електромобили, сред които първото поколение Tesla Roadster, прототипа Tesla Model S, GM EV1, концептуалните Volkswagen ID.3 и ID. BUZZ.

По-изненадващо обаче е описанието на сегашния прототип. Като дизайн той си остава непроменен, но има някои технически подобрения. Версията с три електромотора обещава ускорение от 0 до 60 мили в час (96,5 км /ч) 1,9 секунди и пробег от 620 мили (100 км). Това бяха и данните, обявени при премиерата на модела, но от описанието на експоната в музея се оказва, че той ще е по-бърз.


Tesla Roadster


При поставяне на допълнителния пакет Space X, който представлява задвижващи устройства със сгъстен въздух, ускорението ще бъде 1,1 секунди. Разликата не е никак малка, като това ще може да се случва еднократно, след което резервоарите трябва да бъдат напълнени отново.

Не е ясно и как шофьорът и пътниците в колата ще издържат на подобно ускорение, както и дали изобщо при него ще може да се запази контрол върху електромобила. Самият Илон Мъск също не даде подробности, като в Twitter написа единствено, че ракетните ускорители ще бъдат скрити зад регистрационния номер, както е при някои от автомобилите на Джеймс Бонд.


Снимка и видео: Tesla

0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това 1.1 сек ще като на модел С 1.99-ката -без първия фут. Или по-скоро без първите 5. Или след като пакета са казва SpaceX - само на Марс ще е постижимо. Отделно - да ускорението ще е космическо, НО за 1000км пробег ще й трябва 150-200 кв/ч батерия Добави контейнери за въздух и този "спортен" автомобил ще гони 3 тона. Само за писта
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 20 ( преди 2 години )
    Ще може да измине повече разстояние от всички коли с ДВГ в този клас! Толкова ли ви е сложно да разберете? Дават му пробег от 1000 километра! Колко е пробега на една спортна кола с ДВГ? 400 километра?
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    yorval&BMGS! ( преди 2 години )
    Аз пък си мисля, че по-важното в случая НЕ Е за колко кратко време в секунди ще може да покрие 60-ината мили, а колко дълго разстояние ще може да измине с еднократното зареждане на своя си ел.енджин, нали! ТОВА в момента е определящото за таз машина.
  • #18
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Tesla ако има силите да напъне за 1 секунда до 100км/ч и ще направи лупинг на място, няма я масата да задържи предните гуми на хасфалтя...
  • #17
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сори, нЕма как да стане. Те и обявените 2 секунди не успяват да достигнат. За да свалиш под 2.5 ти трябват мега-гига специални гуми, окачвания, асфалт, подгреви... да, могат да направят 2.0 при супер специални условия. Не вярвате? Пробвайте. Ако успеете за 3с при произволни условия - еваларката.Драгстерите с хиляди коне не успяват под 1.5 чисто и просто заради гумите, ТислЪ ще е за 1.1. Хаххахах. Утре ТислЪ на пол посишън и да бие Хамилтън щом е така.
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А сетих се и за още една идея. Освен компресор който да пълни бутилката в движение може дюзите да се направят така че да им се променя ъгъла и посоката. По този начин може да се ползват не само за ускорение но и за по висока стабилност в завоите или за по голям даунфорс при висока скорост.
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    TESLA ( преди 2 години )
    До 6: ти го плюеш, то си мисли че роса го роси. Виждам, че се учиш от Мъск да си перде. Това, на което не успя да те научи, обаче, е да си извадиш ръцете от гащите и да ни смаеш с постижения. Дотука от тебе само дрън-дрън ярина, дpaпай си макарuте! Керемидите на Мъск са в Бояна, но да ги видиш треа дрон, а за дрона треат кинти, а за кинти треат умения. Сес' се накъде та бия?
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    да вдигнат малко акциите, че с тия крипто схеми много паднаха
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Лудница!
  • #12
    9 rate up comment 0 rate down comment
    IY ( преди 2 години )
    Както каза колегата по долу "на кому е нужно". Отделно тоя резервоар за сгъстен въздух е потенциален проблем, не дай си Боже да е дефектен или да се спука при катастрофа и цялата кола барабар с хората в нея ще цъфне като шоколадовата точка на актриса във филми за възрастни след посещение от екип черни водопроводчици :)