IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Dacia Sandero не се справи с "Лосовия тест"

Версията Stepway покри изпитанието само със 73 км/ч (ВИДЕО)

Испанското издание km.77 подложи поредния нов модел на "Лосов тест", при който се имитира заобикаляне на внезапно излязло на пътя животно. Този път беше тествана Dacia Sandero Stepway, като тя не успя да се справи с изпитанието.


Dacia Sandero Stepway


За да бъде отчетен като като успешно изпитанието, то трябва да бъде преминато със скорост 77 км/ч. Румънският хечбек го направи със 73 км/ч, докато опитите със 78 и 80 км/ч се оказаха неуспешни. При тях (именно те са показани във видеото) водачът не успява да върне автомобила в полосата на движение и да довърши маневрата. За това повлиява и активната намеса на системата за стабилизация, която се опитва да предотврати евентуално преобръщане.

Изданието все пак отбелязва, че в тези условия Sandero Stepway се проявява като повечето "паркетни кросоувъри". Автомобилът не е предразположен към високи скорости, тъй като има прекалено меко окачване и много висок център на тежестта.



Отчитат се също и подобренията, които производителят е направил при новото поколение на автомобила в сравнение с неговия предшественик. Основните от тях засягат именно поведението на Sandero Stepway при резки маневри.

Снимка и видео: km.77

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Чук ( преди 2 години )
    Теа па да не видят нещо от Мерцедес и Фолксваген...
  • #8
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Лосов.......... ( преди 2 години )
    Колата си е супер!Как не се появи все още оня ........,да я нарече "неудачия".Но не е късно,ще се появи,няма да пропусне възможността да се ос.ере:)))))
  • #7
    22 rate up comment 5 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Хората които купуват Сандерото ги боли за лосовия! Още повече пък в Испания, където няма лосове!
  • #6
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е най тъпия тест и е крайно време да бъде премахнат. Никой не управлява кола по такъв начин. Още навремето инструкторите са ни учили че резки движения с волана не трябва се правят защото се загубва контрол над автомобила и може да се преобърне. А заобикалянето на близки препятствия с над 60км/ч е почти невъзможно независимо от автомобила. Ако ще и Ферари да караш като ти изскочи нещо на метри пред теб или спираш навреме или го блъскаш. Времето за реакция е прекалено малко.
  • #5
    35 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Porsche Macan го взима с 76км/ч, Дачията с 73км/ч мисля че е доста добре с оглед в разликата в цената.
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Айде стига с тоя скапан лосов тест.
  • #3
    24 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За евтин градски автомопбил не е никак лошо постижение. Особено като добавиш че е вдигната версия. Нормалната сигурно ще вдигне още 1-2 км/ч
  • #2
    13 rate up comment 5 rate down comment
    mirelamirela ( преди 2 години )
    Тоя тест винаги е бил супер субективен. Преди всичко от шофьора. Миг забавяне и не издържа теста. Защо не направи 2-ри, 3-ти опит. Тогава може и да се получи. Стига глупости.
  • #1
    40 rate up comment 5 rate down comment
    Хлебар ( преди 2 години )
    Aбе говорете си каквото искате, но е факт, че направиха хората кола и продават добре. Даже доста добре. Ние само хейтим и караме старите дараци на по 20 години.